ACB

Bàsquet

Lliga Endesa

El MoraBanc tomba a la Penya al final (88-81)

Lliga En desa. Jelinek anota un triple decisiu a 1:46 pel final que trenca la igualtat viscuda durant el partit (84-78) el dia del debut de Carles Duran com a tècnic de la Penya

El MoraBanc Andorra ha sumat la seva quarta victòria consecutiva contra un Divina Joventut que ha mostrat bona actitud i bon joc però ha estat insuficient per fer saltar la sorpresa en un final igualat (88-81) en el debut de Carles Duran a la banqueta verd-i-negra.

La posada en escena de la Penya ha estat fantàstica tapant el tir a Sané (0/2 en triples al primer quart) i jugant amb molta coherència en atac. Sota la direcció d’un Laprovittola espectacular la Penya ha agafat un màxim avantatge de vuit punts (10-18) després d’un triple de l’argentí. Però el descans de Laprovittola i l’entrada de Wayns va ser fatídica. La Penya ha començat a perdre moltes pilotes, a cometre faltes i ha deixat córrer a l’Andorra que ha fet un parcial de 12-0 (22-18).

Al segon quart els andorrans han vist com han tornat a posar-se dins el matx i la igualtat ha estat la tònica en aquests minuts. Els de Joan Peñarroya han fallat molt en atac estàtic i s’ha mantingut dins el matx gràcies a les accions de contracop i accions individuals. La Penya ho ha aprofitat per fer un 0-8 (27-30). Al descans el duel estava totalment obert (40-41).

La sortida del vestidor semblava clau. Amb Laprovittola com a capità general la Penya ha agafat la màxima del segon temps (50-56) però la reacció al contracop del MoraBanc ha estat letal amb un Jaime Fernández impressionant per liderar un 13-0 i tornar a posar els andorrans per davant (63-56). Carles Duran dona descans a Laprovittola. Però la Penya s’ha tornat a posar dins el matx (77-77). Però quan més tensió hi havia, quan més pressió hi havia ha aparegut Jelinek i l’exverd-i-negre ha sentenciat amb dues accions seguides. Un triple seu a 1:46 pel final ha trencat el partit (84-78) mentre la Penya fallava tirs lliurats i decisius. La confiança i el talent en el bàsquet ho són quasi tot.