Eurocopa

“Estem contents, però ens falta fer un passet més”

Eurocopa. Cayetano Pérez, president de l’Uni Girona, lamenta no poder ser a semifinals però admet que l’equip ha arribat més lluny del que es podia imaginar a principi de temporada

“Estem contents per haver arribar fins aquí, però és que podríem ben bé ser a semifinals.” És la síntesi de l’anàlisi que fa el president de l’Uni Girona, Cayetano Pérez, l’endemà de l’eliminació de l’Spar Citylift Girona de l’Eurocopa. Una anàlisi tenyida d’estat d’ànim, que no amaga el disgust “pel canvi de criteri arbitral en la segona meitat” però que recupera de seguida el pragmatisme: “A Grècia o Turquia no haurien gosat, però no culparem l’arbitratge, sabem on estem.”

El president creu que la nota final del curs “ja no baixarà de notable”. “No podem posar l’excel·lent perquè la competició no s’ha acabat i perquè ja no podem guanyar dos títols. Però si al setembre m’haguessin dit que guanyaríem a la pista del Galatasaray i que estaríem tan a prop de la semifinal, no m’ho hauria cregut.”

El gairebé i els diners

I on és l’Uni?: “Doncs estem en el gairebé. Gairebé vam guanyar la copa, gairebé hem arribat a la semifinal de l’Eurocopa. Ens falta un passet més, i hi hem de treballar per a la temporada vinent, sabent que no hem acabat i que ens queda la lliga.”

Un altre dels interrogants que s’obre és si l’Uni pot anar més enllà, fer aquest pas més, amb els mateixos diners. “Rotundament no. Avui [ahir] diaris i televisions reivindiquen la igualtat de les dones, però falta voler-ho tirar endavant. En el nostre cas, necessitem que les empreses gironines ajudin més l’esport femení. Ens cal més pressupost per fer aquest pas extra, però no podem pretendre que tot recaigui en les institucions. Si diversifiques més les teves fonts d’ingressos, quan en falla una pateixes menys. Si tots ens posem a ajudar una miqueta no caldrà que algú faci un gran esforç individual.”

Cayetano Pérez insisteix en un dels seus objectius quan va entrar al club: fer-lo més visible. “Fer créixer el club és tenir més visibilitat. Els diners vindran si hi ha aquesta visibilitat. Ja en tenim, però patim molt quan ens avancen el partit contra l’Avenida a les 4 de la tarda perquè la tele ha de fer l’handbol en prime time.” Però es fan progressos. Dimecres, 3.200 seguidors a Fontajau: “La gent està il·lusionada amb l’equip. Ens acabaven d’eliminar i de Fontajau no va marxar ningú. Tothom dret aplaudint l’equip i seguidors esperant que les jugadores sortissin del pavelló.”

Estabilitat i millora

No és habitual que l’Uni tingui lligats els pals de paller. Ara és el cas de Núria Martínez i Nádia Colhado. “Crec en l’estabilitat i quan tens jugadors que marquen un estil i fan bé a l’equip, has d’intentar que continuïn. A vegades no es pot i, de fet, l’Uni ha estat sovint aparador per als clubs potents. Ens ha eliminat un equip que tenia en pista alguna jugadora que cobra gairebé com tota la nostra plantilla”, remarca. Sobre Shante Evans remet a la direcció esportiva, però, igual com admet que cal millorar algunes posicions, no nega que hi ha interès per l’eslovena: “Volem consolidar el màxim de jugadores que ens estan ajudant però també et pots trobar dificultats. Ens agradaria? Sempre agrada tenir una jugadora que ho fa bé.”

I, per completar el diagnòstic, la visió sobre Èric Surís: “Està creixent amb nosaltres. Quan va començar hi havia la incertesa pròpia d’un debut, però cada vegada va a més. Té molta capacitat analítica dels partits i dels rivals, i estem contents amb la seva evolució.”

PLANIFICACIÓ

“No hem acabat, queda la lliga, però hem de treballar per a la temporada vinent”

PRESSUPOST

“No podem pretendre fer aquest pas endavant amb els mateixos diners”

EL TÈCNIC

“Surís cada cop va a més. Té molta capacitat analítica dels partits i els rivals”

“A l’Uni hi ha gent de tots colors però ens respectem”

Cayetano Pérez ofereix la visió del club sobre la denúncia presentada per presumptes delictes d’odi i amenaces al seu director esportiu, Pere Puig, per un ciutadà que apareixia despenjant llaços en un vídeo que va circular per una xarxa social tancada. “És un tema personal seu i no interfereix en el club. A més, no és cert que, com han difós alguns mitjans, fes servir un telèfon del club. I el que puc dir és que a l’Uni hi ha persones de tots colors i de totes les ideologies, i que ens respectem els uns als altres perquè per sobre de tot som demòcrates. Creiem en la llibertat de les persones i en la llibertat d’expressió perquè creiem en la democràcia i en el respecte a totes les ideologies”, argumenta Pérez. Puig, militant de la CUP, està citat a declarar avui a la Guàrdia Civil, però ha dit que no hi anirà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)