Eurolliga

PIERRE ORIOLA

PIVOT DEL BARÇA LASSA

“Pesic t’ho diu tot a la cara”

Encadenen cinc victòries i la sensació és que l’equip encara té capacitat de creixement.
El canvi que ha fet l’equip quant a la mentalitat, el joc i la confiança el darrer mes i mig ha estat espectacular. En partits com el de diumenge a Burgos, és quan s’aprecia més. Era un partit que, sense tots aquests canvis, no hauríem pogut guanyar. Això demostra que estem en una bona línia i que hem de continuar així.
És evident que el canvi ha arribat amb Pesic. Què els va dir, el primer dia, al vestidor?
Fins aleshores, ni la dinàmica ni la nostra trajectòria no eren gens bones. No teníem gens de confiança, el feeling entre nosaltres, els jugadors, dins la pista no era el més adequat i els resultats no arribaven. El que fa coach Pesic és capgirar la situació. Com? Donant-nos aquesta confiança, però treballant-la perquè, com diu, la confiança no neix de forma espontània, sinó que s’ha de treballar. I és el que estem fent.
I defineix rols, un fet que abans no existia.
Des del primer dia, ell ha estat molt sincer amb tothom. No es casa amb ningú. És una persona directa i clara. Ens va dir que no venia a fer content ningú, sinó que venia a fer guanyar l’equip, a ser guanyadors. I ho està aconseguint. Els jugadors, jo el primer, valorem moltíssim quan arriba un tècnic com coach Pesic i és sincer i ens diu sense problemes les coses a la cara.
L’ha sorprès res del tècnic?
Que és molt graciós. Vejam, ell és molt seriós i a l’hora de treballar no te’n deixa passar cap. Com ha de ser. Però surt amb algunes bromes en alguns moments que t’ajuden a alliberar una mica de tensió. Per exemple, durant la copa, en xerrades abans dels quarts, les semifinals i la final, va fer algunes bromes i, en aquell moment, et sobta. És una mica l’estratègia que utilitza per descarregar de pressió els jugadors. I funciona.
Fora de l’Eurolliga, l’objectiu és la Lliga Endesa. En què han de millorar per ser campions?
Primer de tot, guanyar encara en consistència. A Burgos, es va veure clar, tot i que a la fi vam acabar per guanyar. Hem de tenir més constància, sobretot defensivament. En atac, tenim molta qualitat i juguem molt bé, però en defensa patim desconnexions molts de moments i, quan no controlem el rebot i no marquem el nostre ritme, som un equip més vulnerable.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)