NBA

Ricky ja té el que volia

NBA. El base català jugarà els seus primers ‘play-off’ amb els Jazz després de sis intents fallits amb els TWolves. Encara podrien ser tercers a l’oest

“Cada abril anar-se’n cap a casa sense poder ser-hi era dur, però finalment ja puc dir que jugaré els play-off. És un somni fet realitat.” A peu de pista, a l’Staples, no hi havia ningú amb més felicitat dibuixada a la cara. Avesat a la precocitat –va debutar a l’ACB quan encara no tenia quinze anys, ja en fa més de dotze, el 2005–, Ricky no aconseguia treure el cap en la fase pel títol a l’NBA. En va quedar fora els sis anys previs a Minnesota i, enguany, que arribava a una franquícia que havia perdut el seu líder –Gordon Hayward se’n va anar als Celtics– i tot semblava més feixuc, ha estat el bo. Als Jazz hi ha trobat un ecosistema perfecte, amb un tècnic que hi ha confiat des del primer dia. L’abraçada amb Quin Snyder un cop obtingut el bitllet ha estat significativa.

L’equip, que al gener estava a cinc partits del play-off, ha anat creixent exponencialment amb el pas de les setmanes. “No disposem d’una o dues estrelles, o un big three, sinó que la nostra força és el grup”, diu el català. No és només el repartiment de la producció –set elements fent 11 o més punts de mitjana amb Donavan Mitchell liderant (20,5)–, sinó també la seva força defensiva el que marca la diferència. És el segon que rep menys punts (100,1), i el salt de qualitat el va fer quan va recuperar Rudy Gobert de la lesió a mitjan gener. El pivot és un factor diferencial al darrere. I, és clar, també hi ha el paper de Ricky, que ha fet l’eclosió tan esperada en atac. A l’abril, per exemple, ha fet 18 punts (63% en tirs), 4,5 rebots i 3,8 assistències. “Ara jugo amb molta confiança. A més, juguem en equip i això ajuda el meu joc.” Els Jazz depenen d’ells mateixos per acabar tercers a l’oest. Això sí, han de vèncer els Warriors i els Blazers en els dos últims partits. “Hi arribem bé i ara som capaços de tot”, diu el base, que dedica la fita a la seva mare, Tona, morta el 2016.

Ovació a Marc Gasol

Qui no hi serà enguany al play-off és el pivot català, que, això sí, ha tingut el petit consol de ser el tercer a acabar un curs acreditant 100 taps, 100 triples i 300 assistències. Els altres dos havien estat Kevin Durant i Draymond Green. En l’últim partit a Memphis d’aquesta temporada, victòria dels Grizzlies amb 20, 9 rebots i 9 assistències de Marc, que ha rebut una forta ovació del públic del FedEx en ser substituït.

LA DADA

28-5
balanç
dels Jazz des del 24 de gener. En aquell punt, estaven 19-28, a cinc triomfs de ‘play-off’.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)