FEB

A Lugo toquen l’ascens

LEB Or. El Breogán, amb Salva Arco i Guillem Rubio, tornarà a la Lliga Endesa després de dotze temporades si avui guanya el Sammic al Pazo

Guille Rubio serà avui un dels aficionats que omplirà el Pazo de Lugo. Intervingut pel trencament de l’os d’una mà que el tindrà quatre mesos de baixa, no podrà ajudar els companys en la que podria ser la victòria definitiva del Breogán, la que ha estat buscant des de fa dotze anys. El triomf que avui (21 h), contra el Sammic, el tornarà a la Lliga Endesa.

El pivot terrassenc no serà a la pista, però la temporada del Breogán no s’explica sense la seva aportació (11,1 punts i 4,3 rebots en 20,7 minuts). Tampoc sense la de Salva Arco, l’escorta de Navàs, capità i una de les veus cantants del vestidor (11,6 punts i 2,2 assistències en 24,4 minuts). Factors diferencials en la millor plantilla de la categoria, la que també ha acabat sent el millor equip i amb un únic objectiu, l’ascens. “Mai hem negat que era el que buscàvem, però sempre hem anat pas a pas”, explica Arco. “I ens queda el més complicat.” Derrotar el Sammic (11-20), immers en la pugna per evitar el descens, i sumar la que seria la 26a victòria en 32 partits.

Imbatut en les onze primeres jornades, primer en la classificació des de la tercera i líder en solitari des de la setena, l’equip de Nacho Lezkano va dominar la primera volta (15-2) i dies després va assolir el títol de copa. Contra el Manresa (23-8), juntament amb el Prat (23-8), els dos rivals en la cursa per ser el millor equip de la temporada. Excel·lents oponents contra els que els gallecs, amb un joc infranquejable, han signat un 3-1.

La 32a jornada

Castelló - Actel F. Lleida

20.45 h

Clavijo - Araberri

20.45 h

Palència - Prat

21 h

Breogán - Sammic

21 h

Melilla - Càceres

21 h

Palma - Oviedo

20 h (demà)

Osca - Corunya

12.15 h (dg.)

Barça Lassa B - Ourense

18 h (dg.)

Manresa - Valladolid

19 h (dg.)

Equip Pts PJ PG PP PF PC

Ha estat una setmana difícil per tot el que envolta l’equip. És normal. La clau és no perdre la concentració
Salva Arco

La necessitat de l’Actel

És aviat per fer comptes amb tres jornades per acabar la fase regular quan hi ha cinc equips igualats amb 11-20 de balanç i el cuer amb un 10-21. Guanyar és l’únic que importa, i això és el que intentarà fer avui (20.45 h) a Castelló (17-14) l’Actel Força Lleida (11-20). L’equip que ara dirigeix Jorge Serna enllaça tres derrotes, fet que juntament amb la tendència a l’alça de Palma, Clavijo i Sammic ha portat la intranquil·litat a Barris Nord. “Veure com treballen els jugadors m’invita a l’optimisme”, deia Serna. Quant al Prat (23-8), buscarà a Palència (17-14) una victòria que li permeti seguir aspirant a la segona posició i a disposar del factor pista en tot el play-off.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)