FEB

Freguen la sorpresa

EBA. Amb 56-58, el Menorca trenca el matx amb un parcial de 9-20 i un Orfila (35 de valoració) imparable

QUART 67 MENORCA 78

QUART GERMANS CRUZ:Zniteka (6), R. Serra (2), Jiménez (8), Martorell (5) i Vila (18) –cinc inicial–; Palol (6), Coderch (4), Camós (6), Sima (6), M. Serra, Agustí i Montalat (6). 18/38 en tirs de dos, 8/27 en triples (2 Zniteka i Sima, 1 Camós, Jiménez, Martorell i Vila) i 7/11 en tirs lliures. 26 rebots (6 Palol), 12 assistències (6 Vila) i 55 de valoració (22 Vila).CLUB BÀSQUET MENORCA:Llufriu (3), Jiménez (10), Salvans (12), Torres (13) i Orfila (20) –cinc inicial–; García (2), Sintes, Artiles (5), Seguí (3), Krtalic i Matalí (10). 19/33 en tirs de dos, 6/19 en triples (2 Jiménez, 1 Llufriu, Salvans, Artiles i Seguí) i 22/24 en tirs lliures. 38 rebots (14 Orfila), 12 assistències (3 Salvans i Torres) i 94 de valoració (35 Orfila).PARCIALS:22-27, 17-16 (39-43), 15-12 (54-55) i 13-23 (67-78).

No va poder donar la sorpresa un necessitat Quart, que va mantenir el to i les sensacions de la victòria de la setmana passada, però no va poder aguantar en el darrer tram el salt qualitatiu del segon classificat.

En un primer període igualat, els quartencs van sortir donant la cara i sense complexos contra el potent conjunt menorquí, que després de l’empat a 8 inicial, no va poder marcar diferències fins als darrers instants (19-23 i 22-27). El domini visitant en el rebot (12 captures més al final del partit) i d’un immens Jan Orfila (20 punts, 14 rebots i 35 de valoració) començava a aparèixer al municipal de Quart. Tot i això, els de Carles Ribot van mostrar la seva versió més competitiva, amb un Pau Vila anotador, i amb un parcial d’11-2 (37-34) manaven prop del descans (39-43).

En la represa es va accentuar la igualtat, tensió, intercanvi de cistelles, i tot estava obert a falta del darrer període (54-55). Va ser quan amb 56-58 i a vuit minuts del final, el Menorca va posar una marxa més, aprofitant a dins Orfila i l’experiència dels seus titulars, per assegurar-se el triomf i les fases d’ascens amb un parcial final de 9-20.