FEB

Estopà agafa les regnes

Bàsquet. Lliga Femenina. Relleu a la banqueta del primer equip del Femení Sant Adrià, que serà el tercer equip de la lliga dirigit per una dona

El Femení Sant Adrià va anunciar que Glòria Estopà serà l’entrenadora del primer equip, en el segon curs en la Lliga Femenina, de la qual ha estat la revelació. El conjunt del Besòs es va classificar per a la copa i, en la fase regular, va acabar en el vuitè lloc (12-14 de balanç). Estopà, que precisament ahir feia 41 anys, fa cinc temporades que és al Sant Adrià i compaginarà el càrrec del primer equip amb el del cadet A, amb qui ha guanyat els campionats estatals el 2015 i el 2017. “Com en qualsevol temporada, un cop acabada, vam establir unes negociacions amb en Fabián per valorar els pros i contres de la seva continuïtat i, al final, no vam arribar a un acord”, va dir ahir Dani Poza, el director esportiu, amb referència al relleu a la banqueta que el darrer curs ha ocupat Fabián Téllez, a qui van oferir la renovació. “Les idees que teníem no eren les mateixes i no quadraven. No sabem si la seva decisió és deguda a les ofertes que hagi tingut, hi havia pretensions que com a club no podíem complir, sempre des del punt de vista esportiu”, argumentava Poza. Fabián Téllez serà probablement el tècnic del Mann Filter –Víctor Lapeña va al Nadejda rus.

En concordança

“Som el que som i el que no podem fer és iniciar un camí que no concordi amb la nostra filosofia i el nostre sentiment”, va sentenciar l’arquitecte de la plantilla, en la qual tampoc seguiran les jugadores incorporades l’estiu passat. “La Glòria va arribar fa cinc temporades i tot aquest temps ha portat sempre un equip del planter i ha estat ajudant del sènior, tant amb el Jordi Vizcaíno [tècnic de l’ascens] a lliga 2 com amb en Fabián Téllez”, explicava el director esportiu sobre la nova entrenadora, que serà amb Azu Muguruza (Guipúscoa) i Madelen Urieta (Araski) la tercera en la lliga. “Ha viscut de molt a prop el cicle d’aquests darrers anys i és coneixedora de la categoria i, molt important, té un sentiment de club molt gran. I està plenament capacitada: ha estat dos cops campiona d’Espanya de clubs els últims tres anys. Com a jugadora també ho va fer a un cert nivell a sènior i ara fa aquest pas endavant. Pot semblar una aposta arriscada però ho fem totalment convençuts”, explicava Poza sobre l’exjugadora de Tàrrega, Olesa o Lima Horta, en la Lliga Femenina 2.

L’abecé

“El primer és assegurar al cent per cent que competirem a la Lliga Femenina. Sembla que sí, però hi ha uns serrells que hem de polir, amb institucions i patrocinadors”, va assenyalar el director esportiu del Sant Adrià, que es resigna a haver de repetir el miracle: “Si sortim ho farem en una situació econòmica bastant precària i en inferioritat respecte a la resta de clubs. Ens haurem de reinventar.” Tot, per l’aparador que ha suposat el Marina Besòs: “Agafen valor i haurem de tornar-la a encertar en els fitxatges: joves, econòmics... Serà un procés que durarà tot l’estiu perquè en el dia d’avui els preus estan disparats. No podem ni accedir-hi, al mercat.” “Sabem que amb pocs diners un any la pots encertar i el següent potser t’equivocaràs. Partim amb l’avantatge que la Glòria coneix la competició i el grup. L’objectiu primer és sortir a la Lliga Femenina i després lluitarem per mantenir-nos, no tenim fites més elevades”, va advertir Poza.

TRAJECTÒRIA

Campiona estatal dos cops, ja era l’assistent de Jordi Vizcaíno i Fabián Téllez

FILOSOFIA DE CLUB

“Pot semblar una aposta arriscada, però ho fem totalment convençuts”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)