FEB

GLÒRIA ESTOPÀ

ENTRENADORA DE L’SNATT’S FEMENÍ SANT ADRIÀ

“El planter és el nostre ADN”

L’Snatt’s Femení Sant Adrià ha estat la revelació i la sensació de la lliga, les ofertes han arribat de tot arreu i Fabián Téllez ha fet les maletes i el recanvi ja era a la casa: Estopà

Tenim el pressupost més petit i partim en desavantatge. Haurem de fitxar joves desconegudes i això té un risc

Glòria Estopà (Sabadell, 1/5/1977) fa cinc anys que entrena les categories inferiors, on aquest any dirigia les cadets del 2003. I li ha arribat l’oportunitat d’un repte majúscul: dirigir l’equip revelació de la Lliga Femenina.

Preparada?
Molta il·lusió i calma perquè l’equip el farem molt a poc a poc. Fa molts anys que estic a les banquetes i en el bàsquet. Sé on em poso.
Com és Estopà com a tècnica?
He tingut la sort d’estar al costat de tècnics que en saben molt, com ara Jordi Vizcaíno o Fabián Téllez, però també d’haver estat jugadora i haver tingut entrenadors com ara Jaume Ponsarnau, Isaac Fernández o Lucas Mondelo, que m’han ajudat a créixer.
Què destacaria dels teus predecessors?
El Jordi Vizcaíno va assumir un projecte, va estar aquí uns anys i va fer pujar l’equip, ha anat fent un procés i ha consolidat el sènior de l’equip. El Fabián tenia un repte difícil per la categoria i és evident que ho ha fet molt bé.
Què és innegociable en la seva etapa com a entrenadora?
Tornarem a tenir un equip molt jove perquè això és la filosofia del club i la comparteixo. Ens mancarà experiència a la pista i a la banqueta, com ja ens ha passat aquest any. És innegociables el treball i el compromís. Amb el que tinguem ho tirarem endavant segur.
Quin tant per cent de l’èxit del curs dona a la feina de l’estiu?
Hi haurà ball de fitxatges però nosaltres som els que tenim menys pressupost i partim amb desavantatge. Haurem de fitxar joves desconegudes i això té un risc. Aquest any ha sortit bé, tant pel que fa a jugadores com a persones.
Però el club ja té la credibilitat amb exemples com ara Arrojo, Coulibaly, Reisingerova...
Ens agradaria que alguna de les jugadores que han vingut continués però sabem que és complicat perquè tindran sortides. Volem mantenir-ne alguna.
Està a l’alça el bàsquet femení?
L’esport femení en general. Aquest any li han donat visibilitat i màrqueting i això ens agrada però, tot i que avança a poc a poc, l’esport femení sempre està un pas enrere del masculí.
Han estat l’equip de moda.
Hem tingut molt de ressò perquè hem assolit uns objectius inesperats. S’havia parlat de les nostres categories inferiors però ara hem fet un salt endavant amb el sènior. El curs vinent ja no tindrem l’etiqueta d’equip sorpresa.
El primer equip és el mirall del planter i això és clau, oi?
Les nenes de la base van als partits i m’agrada que s’enamorin del bàsquet. El fet que coneguin la Lliga Femenina enganxa més i el Marina Besòs ha estat un luxe.
Va arribar a jugar a la Lliga Femenina 2 ja fa uns anys. Ha canviat el bàsquet?
Diuen que el bàsquet femení és més tècnic, el físic és diferent i quan jo jugava era diferent perquè no hi havia tantes americanes ni jugadores foranes. El físic ara es treballa més i diferent.
Catalunya és el motor del bàsquet de formació espanyol?
Tots els clubs de Catalunya estan fent bona feina, al Sant Adrià hi ha el Dani Poza que va començar una línia i està triomfant. L’èxit és la base i ho ha de continuar sent, tot i que tenir un sènior en l’elit és també un pas més.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)