ACB

Dia de rauxa al principat

Lliga Endesa. El MoraBanc desfigura el València, acaba sisè i se les haurà a quarts contra el Barça

A Andorra hi ha la il·lusió atiada. No tan sols pels resultats de l’equip –més victòries (19) i millor classificació que fa un any (sisè)–, sinó perquè fa l’efecte que el MoraBanc arriba molt a to al play-off. Si bé ahir el València va jugar al principat sense incentius, la realitat és que els tricolor van passar-li per sobre a partir del segon quart, amb la recepta d’intensitat, velocitat i triples que els ha dut fins aquí. Ara el repte que té al davant és majúscul, ja que el Barça Lassa, el rival a quarts, l’ha guanyat dos cops i clarament en aquest mateix mes de maig.

Accelerant

L’inici va ser dels taronja, que no tenien dificultats per fer mal i trobar situacions còmodes de tir. Que els tricolor van sortir tous, es veia a l’electrònic (7-13, 6’), però també en el dèficit en el rebot, també al seu cèrcol. Només la inspiració d’Albicy impedia que el desavantatge creixés. Peñarroya va moure la banqueta, i allà hi va trobar solucions per girar la inèrcia. L’entrada de Diagné va dotar d’energia l’equip, que va començar a desprogramar el València, forçant-li errors (7 pèrdues en el segon parcial). Això va obrir el camí, per fi, al joc a camp obert que tant li agrada al MoraBanc. Entre això, l’encert en el triple i la direcció de Jaime Fernández, van teixir un 18-2 de parcial (33-22, 15’). Els visitants no se sentien gens a gust, però Abalde i els rèdits dels tirs lliures li van permetre no cedir més terreny a la mitja part (43-32).

La tònica va mantenir-se inalterable tornant del parèntesi. La tensió dels tricolor en defensa continuava ofegant el rival, que patia sobretot per contenir Albicy, excels en el tercer quart anotant i repartint joc. La distància va eixamplar-se molt (58-37, 26’) i, tal com l’Unicaja va fer dissabte –i li va sortir a la perfecció–, el València es va refugiar en una zona 2-3. L’aposta va frenar l’embranzida local i l’aportació de Thomas actuant de center, va reduir distància a final del tercer quart (65-53). Aquest cop, però, el MoraBanc no es va deixar robar la cartera. Serè i fiable des de l’exterior, va desarticular la defensa zonal i qualsevol possibilitat de reacció del rival.

LA DADA

13/24
triples
del MoraBanc en els tres últims quarts. Va produir 39 dels 71 punts de l’arc en aquest tram.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)