NBA

El duel està servit

NBA. Pau i Marc Gasol presenten el partit benèfic de Fontajau (Girona) del pròxim 8 de juliol sense desvelar les estrelles NBA que hi haurà però fent un ampli repàs de l’actualitat del Barça

Els germans Pau i Marc Gasol van presentar ahir, a la seu de la seva fundació a la seva població natal, el partit benèfic que disputaran el pròxim 8 de juliol a l’històric pavelló de Fontajau (Girona). El matx serà a les vuit del vespre i també es podrà seguir en directe pel canal 0 de Movistar Plus. La presentació la van obrir amb un vídeo amb to d’humor on es plantejaven una revenja d’aquell històric salt que van viure al Madison Square Garden en l’All-Star de l’NBA. El duel, doncs, està servit.

L’acte, distès i amb bon humor, va servir per afegir Juancho Hernangómez a l’equip de Pau Gasol. L’estrella dels Denver Nuggets s’afegeix a Ricky Rubio (Jazz), Oriola (Barça) i Felipe Reyes (Madrid). Marc Gasol compta amb Navarro (Barça), San Emeterio (València), Claver (Barça) i Llull (Madrid). En aquest sentit, els dos germans van fer broma per com havien aconseguit el capità del Barça a qui tots dos volien: “Va ser com el draft, jo vaig triar primer”, va dir Marc. Cap dels dos va voler desvelar més noms de les estrelles que falten. Quant a l’objectiu del partit, el dels Grizzlies va explicar quin motiu té: “Tots els equips d’Espanya podran demanar una beca i d’aquesta manera decidirem a quins clubs podem destinar recursos per potenciar el bàsquet estatal.” Es va explicar que a fora de Fontajau es faran activitats, i Pau Gasol va deixar clar que volen que els jugadors que vinguin ho facin amb família per gaudir de la trobada: “Girona tenia un valor emocional per al Marc, també és una forma de trobar temps per veure els amics que si no és per la selecció costa de trobar-nos, quedarem el dia abans i ho farem amb les famílies, i així puc veure, per exemple, els fills d’un amic com Felipe Reyes.”

Els dos Gasol li van donar molt valor al fet d’haver pogut portar a terme un partit així: “L’NBA és una competició que cuida molt la marca i també els seus jugadors, i no ha estat fàcil organitzar un acte així, les restriccions de l’NBA són totals i de l’ACB no hem tingut cap problema, tot i que tots volen assegurar-se”, van explicar tots dos.

Cop d’atenció al Barça

Un dels temes va ser que des de Pau Gasol i Navarro no hi ha hagut jugadors que hagin fet el salt al primer equip del Barça: “Sorprèn que el Barça no tregui jugadors des de nosaltres, i preocupa; els jugadors joves espanyols no estan tenint oportunitats, sé que l’ABP està lluitant perquè canviï, perquè no hi ha presència ni minuts importants per a gent d’aquí.” Marc Gasol també va parlar de la renovació de Pesic: “Estic content perquè hi tinc un vincle personal, ell em va portar al Barça i després em va portar a Girona, estic content perquè s’hagi tornat a vincular al bàsquet; és molt líder, té gravetat i atrau la gent, i això és molt important.” Fins i tot els dos germans Gasol van tenir temps de parlar sobre el VAR: “En el bàsquet estem més acostumats que hi hagi aturades del partit, i això no influeix, però en el futbol ho haurien d’haver fet abans.”

DIFICULTATS

“Té mèrit poder fer el partit, l’NBA protegeix el jugador i no és fàcil portar cracs”

MARC SOBRE PESIC

“Hi tinc un vincle personal; que renovi m’agrada, és un líder i atrau la gent”

PAU SOBRE EL PLANTER

“Sorprèn i preocupa que en el Barça no arribin joves del planter al primer equip”

Suport incondicional a Navarro

Un dels temes més comentats va ser la situació que està vivint el seu amic Navarro, a qui Nacho Rodríguez i Albert Soler van comunicar que no volien que continués jugant en el Barça. Els Gasol van coincidir en el seu discurs: “No som objectius quan parlem d’ell perquè és amic nostre, però més enllà d’això el Juanki és una institució per a la història del Barça, i el que han de fer és parlar, perquè no pot acabar així; va dir que vol jugar un any més i estic convençut que pot aportar coses perquè se sap adaptar al rol que li demanen, però no som a dins per saber què passa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)