Més bàsquet

Somni d’una nit d’estiu

NBA. Girona és el marc d’un partit sense precedents a Europa entre dos combinats capitanejats pels germans Pau i Marc Gasol amb l’objectiu de fomentar el bàsquet base; estrelles de l’ACB i de l’NBA prometen un gran espectacle

Històric. Un adjectiu que es fa servir assíduament però que aquest cop sí que el que viurà Girona aquest vespre al pavelló de Fontajau serà com un somni d’una nit d’estiu. D’una nit envoltada d’estrelles. Estrelles de l’ACB però també estrelles de l’NBA. Tot això pel desig exprés de Marc Gasol. La seva vinculació emocional i sentimental amb la ciutat gironina el va fer primer crear-hi el seu propi club, que jugarà a LEB Plata el curs vinent, i després decidir que fos l’escenari escollit per disputar aquest partit.

Un duel entre germans, el que han qualificat com la revenja del salt inicial que Pau i Marc Gasol van fer durant l’All Star del Madison Square Garden de Nova York aquell inoblidable 15 de febrer del 2015. Aquell dia Pau compartia cinc titular amb LeBron, Carmelo, Wall i Lowry i Marc, amb quatre estrelles més: Harden, Curry, Klay Thompson i Aldridge.

Fontajau viurà un ple com fa temps que no es veu en bàsquet masculí des de la desaparició de l’Akasvayu Girona.

Molts dels jugadors que participaran avui en el partit ja van aterrar ahir a Girona per compartir hores amb els seus amics. De fet, hi ha moltes activitats paral·leles a Fontajau. Les portes del pavelló s’obriran una hora i mitja abans del matx per poder veure les estrelles.

Entre les estrelles n’hi ha algun de ja retirat com és el cas de David Lee (campió de l’NBA amb els Warriors el 2015), Àlex Mumbrú, que ha estat anunciat com a nou entrenador del Bilbao (LEB Or) o d’altre que no ho han anunciat oficialment però que no estan jugant com Víctor Sada, amic íntim de Marc Gasol, amb qui va compartir precisament al pavelló de Fontajau els millors moments individuals de la seva carrera.

Tots els beneficis que s’obtinguin del partit aniran directament a repartir beques anomenades Basket4All. És una iniciativa solidària de la Fundació Gasol, que està ubicada a Sant Boi de Llobregat, amb l’objectiu de potenciar el bàsquet de formació per a clubs que certifiquin recursos econòmics baixos i estiguin inscrits al registre d’entitats esportives.

LES DADES

10 i 6
punts
van anotar Pau i Marc Gasol, respectivament, en l’All Star 2015 a Nova York, on van fer el salt inicial
38
anys
va fer divendres Pau Gasol, que pertany a la generació del 1980 com Navarro o Reyes, que també estaran en el partit d’aquest vespre; el seu germà Marc és cinc anys més jove, en té 33
8-13
anys
tenen els nens i nenes que opten a les beques que repartirà la Fundació Gasol per categories benjamina, alevina i infantil
2008
any
que Fontajau va veure bàsquet d’elit per últim cop; aquella temporada 2007/2008 l’Akasvayu Girona va quedar setè de la lliga regular

CAP DE SETMANA

Molts jugadors ja són a Girona des d’ahir i hi ha moltes activitats paral·leles

FONTAJAU

Tornarà a veure bàsquet d’elit masculí 10 anys després de l’adeu de l’Akasvayu

Navarro continua amb futur incert

Una de les atraccions del partit serà veure en directe Navarro. El capità blaugrana continua sense anunciar oficialment si continuarà jugant i això fa que el seu futur encara sigui incert. Tot i que el Barça li va comunicar que no comptava amb ell per al curs vinent, el seu contracte li permet continuar jugant fins que ell ho decideixi i la seva intenció inicial era mantenir-se en actiu un curs més. Navarro tornarà a demostrar la seva amistat amb els Gasol assistint al partit i rebent mostres dels seus col·legues que tenen clar que Navarro ha de marxar del Barça per la porta gran.

Parker ja no és company de Pau

Una de les sorpreses del mercat de l’NBA ha estat la decisió del base Tony Parker de deixar els Spurs després de disset anys al club texà. El francès, doncs, ja no és company de Pau Gasol a l’equip de Popovich, perquè ha signat un contracte per dues temporades amb els Hornets a canvi de deu milions de dòlars. Tony Parker, això sí, marxa amb quatre anells de campió de l’NBA als dits de la mà i amb ganes de continuar aportant espectacle a la millor lliga del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)