Eurocopa

El soroll que no cessa del Torí

Eurocopa. Des del fitxatge de Larry Brown se succeeixen els jugadors de renom en el club del Piemont

“Un altre talent a la cort de Larry Brown disposat a encendre els aficionats de Torí.” Així tancava ahir el Fiat Torí el comunicat del fitxatge de James Michael McAdoo (2m06, 1993), el penúltim reforç amb valor afegit del projecte ideat per a la pròxima temporada al club de la capital del Piemont. Un McAdoo a Itàlia sempre té tirada, i en aquest cas compleix amb escreix la voluntat d’Antonio Forni, el notari que governa el club des del 2012 i que el maig de l’any passat, ja amb plens poders, proclamava que el seu objectiu era portar el Torí a “jugar la copa i, en el futur, a jugar a Europa per situar la ciutat al lloc que mereix”.

Amb la brillantor del bronzejat perenne que particularment vesteix els presidents presidencialistes, Forni va fer curt –l’equip va guanyar la copa, el primer títol de la seva història, i va classificar-se per al Top 16 de l’Eurocopa–, i potser per això aquest any va de colpo en colpo, començant per la incorporació del tècnic Larry Brown (1940), “una llegenda mundial disposada a assumir el nostre repte”, deia Forni en la presentació del tècnic. En l’Eurocopa, el Fiat Torí està en el grup D juntament amb l’Unicaja, l’Unics, el Rytas, el Mornar i l’Skyliners.

L’efecte crida

Després de dos anys sense entrenar, Brown, que del 2008 al 2010 va dirigir els Bobcats (NBA) i que del 2012 al 2016 va fer-se càrrec de la Southern Methodist University (NCAA) de Dallas, ha signat per una temporada amb una segona d’opcional: “Vull viure una experiència internacional, per ensenyar i transmetre el que he après en la meva carrera”, assegurava l’entrenador de Brooklyn en la seva introducció. Amb Brown arribarà Dante Calabria, “l’única petició que ens ha fet”, descobria Forni, “i que serà el seu assessor i traductor cultural”. Exjugador del Pamesa (2001/02), que actualment entrenava l’equip de la Universitat de Keiser, Calabria va jugar del 2002 al 2011 a Itàlia, entre d’altres, a la Benetton, el Cantù, el Milà i la Virtus.

Abans de McAdoo –8,8 punts, 5,8 rebots i 1,5 taps en 27,8 minuts en la lliga de desenvolupament i doble campió de l’NBA amb els Warriors (2015 i 2017)–, el Torí ja havia fitxat Carlos Delfino i Royce White, dominador de la lliga canadenca les dues últimes temporades i a qui els laberints mentals han privat d’una carrera de gamma alta en l’NBA. “Sens dubte, Brown ha influït en la meva decisió de venir”, deia l’aler argentí dijous en la seva presentació. I com ell, en White i en McAdoo. I en Tony Carr i Tra Holder, aquests dos fitxatges encara per fer-se oficials, jugadors provinents de l’NCAA que podrien buscar un contracte dual en l’NBA però que atenen la crida del llorejat tècnic nord-americà per donar cos a un projecte de pronòstic incert, intrigant i suspicaç com tots els que d’entrada fan aixecar exageradament les celles.

9
equips
ha dirigit Brown en 26 temporades en l’NBA. Campió el 2004 (Pistons), hi ha dirigit 2.002 partits. El 1988 va portar Kansas al títol de l’NCAA.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)