FEB

El Quart i el Salt, en el mateix grup

EBA. La competició arrencarà el 23 de setembre, amb els dos representants gironins jugant fora de casa

Amb el Bàsquet Girona enlairat a LEB Plata, la representació gironina a EBA es redueix a Quart i Salt, com fa dues temporades. Però, al contrari que llavors, tots dos han pogut coincidir en el mateix grup (el C-A), segons va dictaminar ahir la FEB, que va anunciar tant la distribució de grups com el calendari. Un fet que garanteix dos partits de rivalitat regional aquest exercici. El primer tindrà lloc el 4 de novembre, a Salt, mentre que la tornada, a la pista del Quart, serà el proper 10 de març.

Pocs canvis

Els dos equips de la demarcació tenen bagatge en la categoria –l’actual és la sisena temporada del Quart a EBA, per cinc del Salt, si bé enguany s’ha salvat gràcies a la feina de despatxos i la renúncia de Collblanc– i l’hauran d’explotar en un grup amb clàssics i l’afegit d’un equip que ve de Plata (Martorell) i tres que han pujat i arriben amb fal·lera (Esparreguera, Salou i el Calvià balear). Aquest darrer, precisament serà el rival del Salt el 23 de setembre, en la primera jornada. El Quart s’estrenarà visitant l’Esparreguera, campió la temporada passada de copa Catalunya. Com a punt de partida i quan encara queden més de dos mesos per iniciar la competició, l’objectiu de tots dos ha de ser allunyar-se al màxim de la zona perillosa, del pou.

El sistema de competició es manté intacte, amb dos grups de 14 equips (24 de catalans, dos de balears i dos d’aragonesos), que jugaran tots contra tots i a doble volta, fins al 27 d’abril. Els dos primers de cada grup faran la fase d’ascens a la LEB Plata; per sota, baixarà de categoria l’últim, i el penúltim i l’antepenúltim jugaran una eliminatòria a anada i tornada –amb rivals de l’altre grup– per eludir caure a la copa Catalunya. El campionat té quatre parèntesis, destacant els que tindran lloc per Nadal de quasi un mes –del 16 de desembre al 13 de gener– i el de Setmana Santa, bàsicament perquè aquest curs cau abans de l’última jornada, que es jugarà el 27 d’abril. Els dos representants gironins acabaran a la seva pista. El Quart, rebent l’Olivar aragonès, i el Salt, al Mataró.

LA RIVALITAT

El Salt-Quart es disputarà el 4 de novembre i el duel de la segona volta serà el 10 de març, a la pista del Quart
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)