Eurolliga

Navarro es retira i s’incorporarà a l’organigrama del Barça

Bàsquet. El jugador més premiat de la història del Barça (35 títols) penja les botes als 38 anys

“Us informem que Juan Carlos Navarro s’incorporarà a partir de la temporada 2018/19 a l’estructura de la secció de bàsquet, com es va establir en el contracte signat el setembre del 2017, un cop finalitzés la seva trajectòria esportiva en el primer equip”. És el comunicat del Barça emès a primera hora d’aquesta tarda. No per previsible, deixa de sorprendre. Juan Carlos Navarro (Sant Feliu de Llobregat, 13-6-1980) es retira després de 20 temporades al primer equip del Barça i una aventura d’un any a l’NBA amb els Grizzlies.

És el jugador amb més títols de la història del Barça (35), entre els quals destaquen dues Eurolligues (2003 i 2010), una Korac (1999), set lligues, set copes, 5 supercopes i, en tornejos de seleccions, campió del món (2006) i d’Europa (1009 i 2011) i dues plates (2008 i 2012) i un bronze olímpic (2016).

Navarro va renovar l’estiu passat i va signar un contracte vitalici que ja preveia la seva incorporació a la secció de bàsquet un cop acabés la seva etapa en actiu. Aquest ha estat l’objecte de discussió en els últims temps, ja que els responsables tècnics de la secció ja no li trobaven lloc en la plantilla i Navarro es resistia a retirar-se. L’últim títol que va aixecar va ser la copa de passat mes de febrer. El seu encaix en el club serà explicat properament en una roda de premsa que oferirà el mateix jugador a les instal·lacions barcelonistes.

Rendits a Navarro

Les xarxes socials s’han omplert de missatges sobre el comiat de Juan Carlos Navarro, tant de companys, al Barça i a la selecció espanyola, com de jugadors i clubs rivals, com per exemple el MoraBanc Andorra, el Baxi Manresa, l’Obradoiro o el València Basket, entre d’altres. “En aquests anys ens has destroçat, ens has tret victòries que ja acariciàvem i has robat l’admiració de la nostra afició. Ens has fet tant de mal que... t’estarem eternament agraïts. Et trobarem a faltar”, ha piulat l’UCAM Murcia. També han recordat el bàsquet de Navarro més enllà de l’ACB. Per exemple, el Zalgiris Kaunas ha fet broma, celebrant l’adeu de La Bomba: “No encaixarem més punts de Juan Carlos Navarro!”

El president de l’ACB, Antoni Martín, ha assegurat que Navarro és “un referent per a tota una generació i un guanyador nat”, a més d’un “emblema del Barça i de l’ACB”. El president de la FEB, Jorge Garbajosa, ha lamentat la retirada de Navarro i ha assegurat que ha estat “una persona clau” en la història del bàsquet, que “no serà el mateix sense ell”.

Excompanys de Navarro com Jordi Trias ha escrit a Twitter: “Es retira l’únic jugador que em va fer sentir en una pista que l’impossible era possible. El bàsquet t’ha de donar les gràcies per haver-lo fet tan gran.” “Sempre vas ser un exemple per a tots nosaltres. Tots hem volgut fer la bomba però ningú s’acostava a la de veritat [...] El bàsquet et trobarà a faltar”, ha piulat José Manuel Calderón, mentre que Ricky Rubio ha assegurat que el joc de Navarro era “exhibició rere exhibició. Moltes gràcies per fer que tanta gent ens enganxéssim al bàsquet”. Rudy Fernández, per la seva banda, ha assegurat que “has estat, ets i seràs una inspiració per a qualsevol jugador com ho vas ser per a mi” mentre que Felipe Reyes ha afirmat que han estat “unes vegades rivals, d’alters, companys, i per sempre amics. Se’n va La Bomba però queda la llegenda”. Per la seva banda, Amaya Valdemoro ha afirmat que “la cistella queda òrfena”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)