FCBQ

Festa final del Circuit 3x3 amb un bitllet per a Berlín

Circuit Català 3x3. Demà es disputen les finals de totes les categories d’una competició que ha revolucionat el territori català amb quasi 4.000 jugadors

La primera edició, que no serà l’última, del Circuit Català del 3x3 que va engegar la federació catalana arriba demà a la fi amb les grans finals en categories sènior, júnior, cadet, infantil i minibàsquet, tant masculí com femení. És la culminació d’un circuit que ha constat de deu seus (Lleida, Girona, Caldes de Malavella, Badalona, el Masnou, Igualada, Tarragona, Mataró, Torelló i Sitges).

El fet que el 3x3 sigui olímpic a Tòquio el 2020 ha fet que es potenciï molt. La final consta dels deu guanyadors –un de cada seu–, juntament amb els millors del rànquing per punts que s’ha anat fent sumant tots els circuits. En categoria masculina s’ha aconseguit arribar a un acord amb la FIBA per premiar el guanyador masculí amb la participació en el Challenger que fan a Berlín dins el World Tour del 3x3. La federació catalana està treballant perquè la FIBA també els doni plaça per a una prova a Europa en 3x3 femení. Les finals masculines i júniors es podran seguir en directe a través de la Xarxa de Televisions des de dos quarts d’una del migdia, per la web o per l’app.

El balanç és de quasi 4.000 jugadors en els 1.000 equips que hi han participat i que han fet de Catalunya una xarxa del 3x3. El director del Circuit Català, Jaume Comas, en fa una valoració molt positiva: “El balanç és molt positiu, sabíem la importància del 3x3 i ho volíem canalitzar en forma de circuit, i el fet que les diferents seus es relacionin ha donat un plus molt important.” Comas confirma que s’està treballant en la segona edició: “Aquesta ha estat la primera, però continuarem i tindrem alguna seu més per al curs 2018/2019 i volem encara més qualitat.”

La pluja porta la final a Badalona

El passeig de Garcia Fària, davant de la Mar Bella de Barcelona, havia de ser l’escenari demà de la gran festa final del Circuit Català del 3x3 però l’amenaça de pluja per a aquella hora ha fet que s’hagi traslladat. Les finals es faran al Palau Olímpic de Badalona, on hi haurà diferents partits, juntament amb el pavelló dels Països Catalans badaloní.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)