NBA

“El Barça acabarà estant a l’altura de Navarro”

Pau Gasol. En la presentació del seu primer llibre, ‘Sota la cistella’, el pivot valora la retirada del seu amic i fa una anàlisi del panorama esportiu

La de Pau Gasol és una d’aquelles veus autoritzades per parlar de bàsquet i esport. En la presentació del seu primer llibre, Sota la cistella, on reflexiona sobre com s’aconsegueix l’èxit i el lideratge, el jugador dels Spurs va poder donar el seu punt de vista sobre els temes més candents en l’actualitat de la cistella. “No és el comiat que un desitja. Crec que, finalment, el club acabarà estant a l’altura del que significa Navarro”, va comentar ahir sobre l’adeu de l’excapità del Barça i company de generació. “Era un líder. Mereix un acte memorable”, hi va afegir el gran dels germans Gasol. A més, el jugador català va equiparar la carrera de l’11 del Barça amb la de Kobe Bryant a l’NBA. “És difícil equipara-ho però crec que és així”, va dir. “Amb ell tinc una relació intocable”, va afegir sobre el seu amic Navarro, que avui fa una roda de premsa per explicar els motius del seu adeu i el càrrec que tindrà a partir d’ara en l’organigrama.

En l’acte de presentació d’un llibre en què el talent és una de les potes del discurs, Gasol va lamentar les retirades de dos dels jugadors que en les últimes dècades han basat gran part del seu potencial en això: el mateix Juan Carlos Navarro i Manu Ginobili. “El seu talent desequilibrava”, va recordar el jugador de Sant Boi, que enguany ja no compartirà vestidor amb l’argentí a San Antonio. “Espero que el seu bàsquet inspiri molts joves que ara comencen”, va dir Gasol de Ginobili, per qui té una admiració especial. Igual que per Rafa Nadal, el seu germà Marc –present a l’acte d’ahir–, el tenor Plácido Domingo o el cardiòleg català Valentí Fuster, a qui va citar.

A les portes de la divuitena temporada a l’NBA i amb 38 anys fets al juliol, Pau Gasol manté intactes les ganes d’agafar el vol que el dugui als Estats Units per tornar a començar un nou any. “Vull aportar la meva experiència i el meu coneixement a l’equip”, va assegurar ahir, dos conceptes que també omplen Sota la cistella, el seu primer llibre.

El futbol, present

Gasol va comentar que veu amb bons ulls el fet de traslladar el Girona-Barça de la lliga espanyola als Estats Units. “Em sembla una idea interessant. Tinc l’exemple de l’NBA, on no hi ha cap controvèrsia sobre aquesta expansió de mercats. Si els jugadors i els clubs entenen el benefici, no ho veig malament”, va considerar el jugador de Sant Boi, que considera que s’han d’ampliar les mires. “Els himnes? Crec que crea més controvèrsia aquí que als Estats Units. Allà es veu com una cosa totalment normal”, va dir Gasol, que, quan se li va preguntar pel premi The Best, va afirmar que Messi era el millor jugador del món.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)