Mundial

Espanya suma la segona victòria contra Puerto Rico (78-53)

Bàsquet. Les de Lucas Mondelo s’han refet d’un pèssim primer quart i ara depenen d’elles mateixes per ser primeres de grup

La selecció espanyola ha aconseguit la segona victòria en el mundial després d’imposar-se a Puerto Rico per 78-53 en un partit en què les jugadores del català Lucas Mondelo han hagut de remuntar. El primer quart del combinat estatal ha estat molt dolent i ha acabat amb un sorprenent 8-15 a favor de les americanes. Espanya, que ha arribat a anar 10 punts per sota, ha aconseguit refer-se d’aquest inici inesperat i en el segon període ha pogut anar retallant distàncies a poc a poc. Un 2 +1 d’Anna Cruz ha permès a la selecció espanyola posar-se per davant definitivament i arribar al descans amb + (26-25).

En la represa, la superioritat d’Espanya s’ha fet evident i les de Mondelo ja només havien de mantenir el ritme. A poc a poc han anat posant distància en el marcador i han acabat el tercer quart amb 13 punts d’avantatge (48-35). En l’últim quart, Puerto Rico ha anotat només 18 punts i ha permès a la selecció espanyola acabar imposant-se per 78-53.

L’equip de Lucas Mondelo, amb cinc catalanes, jugarà dimarts contra Bèlgica i depèn d’ell mateix per ser primer del grup A.