FEB

Cadascú al seu món

Lliga Femenina. Salt de qualitat de l’Spar Citylift Girona, que aspira a destronar l’Avenida. El Cadí la Seu té arguments per assaltar el ‘play-off’ i l’Snatt’s Sant Adrià vol evitar patiments

Des que Jorge Garbajosa es va fer càrrec de la FEB, ell i la seva junta s’han esforçat en la potenciació de la Lliga Femenina, perquè fos més visible i seductora mediàticament. Consideraven que els èxits de la selecció espanyola –i això és tan vigent ara com fa dos anys, quan va guanyar les eleccions– li donarien un cop de mà, i hi ajudarà encara més enguany que cinc medallistes de bronze en el mundial amb Espanya disputin la competició. Això sí, repartides entre els dos grans, l’Avenida (Domínguez, Arrojo i Gil) i l’Spar Citylift (Palau i Bea Sánchez).

Per segon curs consecutiu, el tret de sortida va fer-se ahir en un acte que va reunir 170 jugadores i els tècnics dels equips, a Alcalá de Henares. Va suposar l’avantsala de tot el que es viurà entre avui i demà, l’estrena dels catorze equips en una única seu, l’Open day. Aquesta temporada, el lloc triat ha estat Torrejón de Ardoz.

Qüestió de dos

Per bé que en l’acte de presentació es va fer especial incís a la igualtat com l’element identificatiu de l’edició actual, la realitat no ha variat respecte d’anys anteriors. L’Avenida i l’Spar Citylift, campió i aspirant, es troben molt per sobre de la resta i amenacen de retrobar-se en la final, amb el títol en joc. Els moviments a l’estiu situen a priori l’Uni més a prop del seu rival quant a potencial –els dos cursos anteriors, el balanç va ser d’1-11–, però la derrota en la supercopa de dimecres li va ensenyar que encara té feina de cohesió si vol tastar els títols. Amb el talent de Murphy, Palau o Hampton, n’hi pot haver prou per tirar endavant el gruix de partits, però no davant l’Avenida. A més, caldrà tocar fusta per evitar lesions, perquè amb l’aposta per fer plantilla de nou peces, qualsevol lesió pot penalitzar-lo en grans cites, com va veure’s dimecres en la supercopa, amb Bea Sánchez.

Per darrere, el València s’intueix com un dels equips a tenir en compte, tot i ser nouvingut. I, l’Al-Qázeres també ha fet una aposta per créixer incorporant tot el backcourt titular del Mann, amb Ocete, Ferrari i Barbee.

Els altres catalans

Com a punt de partida, a la Seu d’Urgell tan sols es pot parlar de la salvació. Però la línia de continuïtat –sis jugadores i Bernat Canut, l’entrenador– li permeten mantenir el segell que l’ha identificat els últims anys i el fa plantar-se a la línia de sortida amb feina més avançada que molts altres rivals. L’economia no permet grans dispendis i tots els reforços del Cadí són de risc –Hempe va arribar per Cassie Oursler a mitja pretemporada–, però té arguments per pensar en clau de play-off, i més accedint-hi vuit equips.

A l’Snatt’s, la situació és diferent. L’excepcional debut en l’elit el curs passat li ha passat factura i l’èxode ha estat inevitable. Principalment, el tècnic Fabián Téllez (Mann), i Reisingerova (Spar) i Arrojo (Avenida). Amb pocs recursos, el club lila ha donat les regnes a Glòria Estopà, entrenadora amb molt recorregut en la base del club, i ha incorporat sis jugadores sense experiència prèvia a Lliga Femenina, per obtenir la salvació. El que toca ara és construir i tenir paciència si no s’arrenca bé, perquè la maniobrabilitat del club és minsa.

La 1a jornada

Cadí la Seu - Ensino

11 h

Al-Qázeres - Baxi Ferrol

13.15 h

València - Avenida

18 h

Zamarat - Araski

20.15 h

Bembibre - Guipúscoa

11 h (demà)

Sant Adrià - Gernika

13.15 h (demà)

Mann - Spar Citylift

16.30 h (demà)

Això estarà obert. Hi ha més recursos i els equips cada cop són millors. Així que tenim un ‘papelón’ perquè som l’etern aspirant al títol
Laia Palau
SPAR CITYLIFT

DADES

Tenim una bona trajectòria, així que intentarem fer com a mínim el que vam fer l’any passat, i no defraudar Fontajau
Laia Palau
SPAR CITYLIFT
*Spar Citylift Girona
Bases
Núria Martínez 1,75 m, 1984
Laia Palau 1,78 m, 1979
Exteriors
Rosó Buch 1,76 m, 1992
Helena Oma 1,80 m, 1996
Shay Murphy * 1,81 m, 1985
Interiors
Keisha Hampton * 1,88 m, 1990
Bea Sánchez *. 1,90 m, 1989
Julia Reisingerova *. 1,94 m, 1998
Nádia Colhado. 1,94 m, 1989
Entrenador
Èric Surís 3a temporada (*) - fitxatges d’aquest estiu
*Cadí la Seu
Bases
Zuzanna Sklepowicz * 1,72 m, 1996
Yurena Díaz 1,78 m, 1993
Exteriors
Ariadna Pujol 1,85 m, 1995
Andrea Vilaró 1,82 m, 1993
Mehryn Kraker 1,83 m, 1994
Irati Etxarri * 1,87 m, 1998
Anna Palma * 1,85 m, 2000
Interiors
Shereesha Richards. 1,85 m, 1993
Anniinna Aijanen *. 1,88 m, 1995
Georgina Bahí. 1,90 m, 1989
Merritt Hempe*. 1,91 m, 1994
Entrenador
Bernat Canut 2a temporada
*Snatt’s Sant Adrià
Bases
Aina Ayuso * 1,75 m, 1999
Laura Peña 1,71 m, 1998
Exteriors
Helena López 1,66 m, 1996
Imani Wright * 1,75 m, 1995
Mireia Vila 1,82 m, 1991
Maria Jespersen * 1,85 m, 1994
Interiors
Haley Dunham *. 1,88 m, 1987
Mònica Lázaro *. 1,88 m, 1986
Minata Keita *. 1,90 m, 1989
Mariam Coulibaly 1,92 m, 1997
Entrenadora
Glòria Estopà 1a temporada
Crec que serà una de les lligues més igualades i disputades dels últims anys. Treballarem dur i veurem on ens porten els resultats
Georgina Bahí
cadí la seu
Crec que hi ha tres equips una mica per sobre i la resta poden guanyar o perdre contra tots. Hi haurà emoció
Georgina Bahí
CADÍ LA SEU
Estic segur que, si el club continua treballant així, ben aviat continuaran arribant noves jugadores de planter al primer equip
Laura Peña
SANT ADRIÀ
El nostre objectiu és la permanència, i a partir de llavors continuar disfrutant per intentar millorar el curs passat
Laura Peña
SANT ADRIÀ
8
equips
disputaran tant la copa com el ‘play-off’, que s’ha ampliat aquest any de dos equips. La copa es disputarà més tard, del 28 de febrer al 3 de març.
6
títols
de l’Avenida, els tres últims seguits, a dos dels vuit del Ros. L’altre equip de LLF que ha guanyat el títol és l’Spar Citylift (1).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)