ACB

Peñarroya es fa un homenatge

ACB. El Baxi Manresa assalta la ‘bombonera’ en el retorn del tècnic tot i l’exhibició d’Ennis (36 punts)

El Baxi Manresa va assaltar ahir la bombonera d’Andorra, un escenari d’on pocs equips aconseguiran marxar amb un triomf entre les mans. Però els manresans tenen la clau per endur-se aquesta prestigiosa victòria: Joan Peñarroya. El tècnic, que ha estat vuit anys dirigint el club, va viure un dels dies que no oblidarà mai. No només per l’homenatge i la victòria, sinó també perquè per aconseguir aquest repte el seu equip està fent molt bé les coses. Encara sense Justin Doellman i amb la lesió d’última hora de Marko Lukovic.

El guió del matx feia preveure igualtat i intensitat entre els dos equips. I la realitat és que no va decebre a ningú. El frec a frec es va mantenir durant els primers 20 minuts, amb Vene com a principal perill amb 14 punts (3/4 de dos, 2/3 triples i 2/2 lliures) per conduir el Baxi Manresa a manar en el marcador en el descans (34-38). El MoraBanc no es va sentir còmode en cap moment i quan s’esperava una reacció local va aparèixer un huracà anomenat Baxi Manresa per consolidar un 2-14 (34-44). Els de Peñarroya feien un bàsquet sòlid i amb el MoraBanc tocat van agafar un màxim avantatge de 17 punts (49-66). Els andorrans van reaccionar fins a situar-se a quatre punts (72-76), però als manresans no els va tremolar el canell en els moments decisius per arrencar un triomf de prestigi trobant homes com Vene i Lalanne, Renfroe en moments clau, però sobretot un gran treball col·lectiu.

D’altra banda, abans de començar el matx Joan Peñarroya va rebre una ovació espectacular quan va saltar a la pista. Després, i amb imatges de les seves gestes en el videomarcador, el president andorrà, Gorka Aixàs, li va fer entrega d’un quadre on hi havia una samarreta que deia “Gràcies Joan” i el número 300, pels partits que ha dirigit del club andorrà aquest històric de la banqueta a Andorra.

ELS VESTIDORS

Hem fet el millor partit de la temporada fins ara i sé com n’és de difícil guanyar a Andorra
Joan Peñarroya
BAXI MANRESA
Si un jugador et fa més de la meitat de la valoració de l’equip, això no és cap bon senyal
Ibon Navarro
TÈCNIC DEL MORABANC ANDORRA

Ennis supera el rècord de Henry i de McNealy

L’exhibició que va fer Dylan Ennis ahir no va servir per evitar la derrota, però sí que va servir per superar els rècords històrics de punts i valoració del MoraBanc Andorra. Els 36 punts anotats d’Ennis van superar l’anterior sostre, que era de Conner Henry el 1994/95, que n’havia fet 34 en un Andorra-Huesca. Els 48 de valoració van superar l’anterior màxim registre, que eren 43 de Chris McNealy en un Andorra-Osca del curs 1995/96

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)