Eurocopa

Serveis mínims

Partit discret de l’Spar Citylift, que acaba superant l’escull de l’União Sportiva sense la suficiència prevista

La jornada va ser rodona perquè ja és líder en solitari del grup

U. SPORTIVA 71 SPAR CITYLIFT 80

UNIÃO SPORTIVA:Filipe (5), Coulibaly (21), Djassi (16), Monteiro (14), Soeiro –cinc–; Mateus (6) i Seilund (9). 19/32 de 2, 7/15 triples (4 Coulibaly i 1 Djassi, Seilund i Filipe), 12/13 tirs lliures, 17 rebots (5 Monteiro i Seilund), 19 assistències (9 Seilund) i 81 de valoració (21 Seilund).SPAR CITYLIFT GIRONA:Núria Martínez (4), Murphy (24), Buch (8), Colhado (18), Hampton (13) –cinc–; Palau (2), Oma (5) i Reisingerova (6). 22/38 de 2, 7/19 triples (3 Murphy, 2 Buch i 1 Hampton), 15/21 tirs lliures, 34 rebots (8 Colhado), 20 assistències (8 Núria Martínez) i 95 de valoració (21 Colhado i Murphy).PARCIALS:12-21, 21-24 (33-36); 17-29 (50-65) i 21-15 (71-80).

Es miri com es miri, el potencial d’unes i les altres és incomparable. És per això que si l’Spar Citylift sortia voraç a la pista, no hi hauria partit de cap manera. A l’hora de la veritat, les gironines van tardar a aterrar a les Açores i, tot i que mai van posar en risc el triomf, van oferir una imatge molt pobra, de serveis mínims. Essent pragmàtics, el que compta és el 2-0, però ahir es va perdre una bona oportunitat d’engreixar el basket-average general.

D’entrada, apatia

L’equip va errar els quatre primers atacs, amb tirs nítids, alliberats. Va semblar un mal auguri perquè si bé l’equip volia córrer –i tenia el rebot defensiu per a fer-ho–, no tenia sortida de pilota fluïda, com si s’hagués encomanat de la fredor del pavelló. Tant erràtic era el joc gironí que les pèrdues (4 al primer quart) van donar-li vida i punts a l’União Sportiva fins al punt de situar-lo per davant a l’electrònic (12-8, 9’).

L’escenari va esperonar més les locals que van apujar la intensitat al darrere. Amb tot, l’Spar Citylift va sortir-se’n i, jugant per fi a camp obert, va disposar de la primera escletxa a favor al principi de segon quart (12-17). Lluny de transmetre la contundència de cites anteriors, l’equip era poc agressiu sobre la pilota i el rival no en feia fàstics. Les facilitats per localitzar anotació a prop de cistella eren flagrants i permetia a les portugueses mantenir-se a rebuf. Haurien pogut, fins i tot, girar la truita si les d’Èric Surís no haguessin trobar tants de rèdits a partir de segones opcions. El resultat de la mitja part, 33-36, era el reflex de com de desdibuixada era la versió ahir de l’Uni en relació als últims partits.

Tornant dels vestidors, Colhado continuava fent destrossa, ja fos a partir de rebot d’atac o en continuacions. Els seus 8 punts en 2:46 van propulsar les visitants que tornarien a distanciar-se quan s’hi afegiria el canell de Murphy (39-49, 25’). Mentrestant, al darrere, la imatge era diferent, més enèrgica i recuperant pilotes en primera línia. Així, la diferència es tibava i el partit amenaçava d’esquerdar-se ja del tot (41-56, 27’). Si no seria així, va ser per la mentalitat de l’União Sportiva que mai va tirar la tovallola tot i arrossegar un dèficit tan gran com el del rebot. De fet, va arribar a somiar a la meitat d’últim quart, estirat sobretot per Seilund i Djassi (69-74, 38’), però el combinat gironí no va deixar-se sorprendre. D’ofici, en va sobrat.

DADES

17
rebots
més va capturar l’Spar Citylift que el seu rival. De fet, en va agafar 14 en atac –van generar 21 punts de segones opcions– pels 16 de defensius de l’União Sportiva.
15
assistències
entre Núria Martínez i Laia Palau de les 20 que va repartir ahir l’Spar Citylift a les Açores. Entre les dues, tan sols van perdre cinc pilotes.

Un calendari sense treva

La plantilla i el cos tècnic de l’Spar Citylift han fet nit a les Açores i aquest matí enfilaran el camí de tornada cap a Girona. Ho faran en un vol que sortirà de Ponta Delgada i arribarà a Barcelona després de fer escala a Lisboa. L’equip té prevista la seva arribada a la tarda –va marxar dimarts a la matinada– i, per tant, avui no hi haurà entrenament. La feina es reprendrà demà i serà l’únic dia que hi haurà per preparar el següent compromís, dissabte al vespre (20.45 h) a la pista del Cadí la Seu. El combinat gironí viatjarà a territori lleidatà el mateix matí del partit, en autobús.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)