Més bàsquet

El nou pas d’Èric Vila

Bàsquet. Tornarà a l’NCAA el curs que ve després de comprometre’s amb la Universitat Texas El Paso (UTEP). Enguany, està jugant a Junior College

Que fins ara les coses no li han sortit rodones als Estats Units, no significa que no puguin canviar en el futur. Des que va decidir fer les Amèriques durant l’estiu del 2016 declinant una proposta per continuar en el Barça, Èric Vila (Bescanó, 15-5-1998) s’ha vist molt perjudicat per les circumstàncies i no ha pogut trobar l’estabilitat en cap universitat. Ahir, quan es va obrir el període per oficialitzar arribades de cara al proper curs –el que anomenen early period–, la Universitat Texas El Paso (UTEP) va anunciar l’arribada de l’aler (2,08m). Serà la seva tercera universitat després d’haver passat per Texas A&M i Fresno State. En aquesta darrera, no hi va arribar ni tan sols a debutar.

Enguany, Èric Vila no pot competir en l’NCAA en aplicació de la normativa per canvi d’universitat i no ho podrà fer fins a la propera, la 2019/20. Per no passar-se un altre any sense competir –ja ho va viure el curs passat, el 2017/18, després de deixar Texas A&M–, va optar per canviar de competició col·legial i anar a un Junior College. En l’actualitat, es troba a Northwest Florida State, on hi completarà la temporada. Es tracta d’un dels programes de més nivell a l’NJCAA als Estats Units i prova d’això és que van acabar la pretemporada com a número 1, en el rànquing del país. Fins al moment, així ho estan ratificant, amb un 7-0 de balanç i amb un paper destacat del bescanoní, amb 25 minuts de mitjana.

El potencial d’Èric Vila és evident i, en aquest sentit, ha tingut molts pretendents. Entre els que l’han temptejat, segons va revelar ell mateix en el lloc web bplayermedia.com, hi havia Minnesota, Illinois, Nebraska, Washington State o Creighton. Li queden encara dos anys d’elegibilitat per jugar a l’NCAA, el proper i el 2020/21.

Rodney Terry

El tècnic ha estat determinant perquè la decisió hagi estat l’UTEP. Terry va ser qui ja el va convèncer per anar a Califòrnia, a Fresno State, però va marxar-ne el març del 2018, precisament per anar a la Universitat Texas El Paso, i quan Èric Vila es disposava a jugar després de l’any sense competir, obligat pel canvi d’universitat.

Rodney Terry ha apostat un altre cop pel bescanoní i ell li ha fet confiança i ha valorat molt el fet d’haver treballat junts prèviament. L’aler coincidirà a territori texà amb tres excompanys a Fresno State, que ja estan a les ordres de Terry però tan sols entrenant ja que han estat traspassats. Es tracta del belga Gilles Dekonnink, Bryson Williams i també Ountae Campbell. Els Miners d’UTEP s’han imposat en l’NCAA en una ocasió. Va ser el 1966, un dels títols més recordats de la història del bàsquet universitari perquè, per primer cop, un equip amb cinc titulars afroamericans va adjudicar-se el títol.

DADA

20
partits
ha disputat Èric Vila en l’NCAA, tots a Texas A&M (2016/17). A Fresno State, no va arribar a jugar per normativa l’any passat
*El curs actual, a Northwest Florida (NJCAA)
Punts 10,7
Tirs de dos 63,1% (24/38)
Triples 25% (4/16)
Tirs lliures 71,4% (15/21)
Rebots 4,9
Assistències 1,7
Pilotes perdudes 2,5
Minuts 25,3
Partits 7
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)