FEB

El Quart alça la veu

EBA. Està firmant la millor arrencada des que milita en la categoria (9-1) i ja suma tants triomfs com en tot el curs passat, en què va estar sempre al pou

El curs passat va ser de difícil explicació a Quart. Va coronar-se campió a la Lliga Catalana –segon títol del club després del que va aconseguir el 2014/15–, però durant la temporada va flirtejar amb el descens i mai va trobar la regularitat. Tan sols el 3-1 en els últims quatre duels de fase regular li va permetre eludir, in extremis, el play-off de permanència.

Potser pel fet de tenir encara fresc aquest record, el tècnic, Carles Ribot, va ser prudent abans de donar el tret de sortida al trajecte d’enguany, i va fixar com a objectiu la salvació. Ara, dos mesos després, el nivell de l’equip i els resultats han convertit la fita en caduca. Els blanc-i-verds no només han firmat la millor arrencada en els sis anys que fa que militen a EBA –la temporada que van jugar la fase d’ascens (2015/16) tenien 8-2–, sinó que han guanyat tants partits (9) com tot l’exercici passat. “Podríem dir que amb una victòria més, la permanència ja la tindríem. El que hem de fer a partir d’ara és disfrutar i el que vingui benvingut serà”, exposa el preparador, que hi afegeix: “No podem pensar en la fase d’ascens. L’experiència em diu que hi ha molts alts i baixos a EBA, i de seguida et pots posar en un embolic si abaixes el to. No se sap mai què pot passar. Continuarem competint igual, sense posar-nos cap sostre.”

Les virtuts

A l’estiu, Ribot tenia molt clar què li feia falta al grup per tenir més competitivitat: “Volia experiència. Algú que ens donés lideratge a la pista però que també ajudés en la formació de joves i complementés tota la feina del tècnic.” I va convèncer Edu Jiménez i Jordi Bataller per despenjar les vambes. Això ho va acompanyar de dos retorns més –Rapha Dos Santos i, més recentment, també Albert Masllorens– i les arribades de Lluc Mora o Adrià Artacho, a qui havia dirigit en etapa de formació. Cal fer, en algun cas, mans i mànigues per quadrar entrenaments i vida laboral, però tot està fluint i la química a l’equip és immillorable, segons el mateix tècnic: “Estem tots a gust i això es nota. Fins i tot quan ens apareixen partits travats, difícils, ens hi sabem adaptar. Tenim diferents registres i no depenem de ningú en atac. Això permet que tots els jugadors se sentin importants.” Èric Jiménez és qui més anota (14 punts i 52,8% triples), però fins a sis jugadors més fan sis o més punts de mitjana.

Per al gegantí parèntesi de Nadal a EBA –de la jornada 12 a la 13, un mes–, li queden dos partits, tots dos a fora: avui a Tarragona i el dia 15 a la pista del Boet Mataró. És sensible sobretot el d’avui contra un rival que va com un avió (+34, +27 i +62 en els tres últims partits) i que és el màxim anotador del grup C-A (80,5) i el que rep menys (63,4). El Quart, amb el dubte d’Èric Jiménez per una luxació de canell, sap les dificultats, però afronta el repte de defensar el lideratge. Té arguments. S’enfila fins a 77,4 punts (el tercer millor) i només el CBT el supera al darrere (65,2).

El Quart continua viu en la Lliga Catalana. Va imposar-se en l’anada de quarts al Mataró per 90-79 –curiosament l’únic que l’ha derrotat fins ara– i defensarà el +11 en la tornada el 9 de gener. Fins a aquest moment, totes li ponen.

Grup C-A

Jornada 11

Igualada - Cornellà

17.45 h

Boet Mataró - Mataró

18.30 h

Tarragona - Quart

19 h

Castellbisbal - Olivar

19.45 h

Calvià - Martorell

12.30 h (demà)

Salt - Salou

17 h (demà)

Valls - Esparreguera

18 h (demà)

Equip Pts PJ PG PP PF PC

Quart 19
10 9 1 772 652

L’equip té diferents registres de joc i no depèn de ningú en atac. Aquest últim aspecte permet que tots els jugadors se sentin importants
A partir d’ara, el que hem de fer és disfrutar i el que vingui benvingut serà. No ens posem cap sostre
Carles Ribot
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)