Eurocopa

l’anàlisi

Un bloc compacte i molta amenaça exterior

L’MBA Moscou té una particularitat molt marcada, la de no tenir cap nord-americana en el roster. L’equip està format íntegrament per jugadores russes que han jugat juntes les dues últimes temporades. Això els atribueix automatismes i els permet funcionar com un bloc, sense que hi hagi cap referència clara en atac. Depenent del partit o la situació, pot erigir-se una o altra en referent ofensiva. Un perill.

Els agrada jugar amb ritme i el triple és la seva principal arma, ja sigui a partir del bot, sense bot o sortint dels bloquejos. Acostumen a fer mal en situacions de penetració i penalitzar les ajudes llargues per treure la pilota cap a l’exterior buscant tirs alliberats. Tenen amenaça des de totes les posicions i aquest fet provoca que, en alguns moments, tinguin en pista quatre o cinc jugadores amb capacitat per tirar de tres. Això els permet eixamplar molt el camp i generar espai per a les penetracions. I, a partir d’allà, acabar o doblar la pilota cap a fora si els apareix alguna ajuda.

Per xifres i per ser la pivot amb més registres –pot jugar al pal baix, a fora o de cares–, Psareva és una peça important, però destacaria sobretot Nizamova i Leshkovtseva, la base i l’escorta titulars. Totes dues han estat en l’òrbita de la selecció russa, han participat en concentracions, i s’encarreguen de posar el ritme vertical i d’atacs curts pel qual aposten. Molt de compte també amb Spova, veterana i excel·lent tiradora, que en moments calents pot fer un pas endavant en lideratge.

Tot i això, considero que l’Spar Citylift parteix com a favorit a dos partits. En tot cas, ha d’anar amb compte, sobretot a Moscou, que el partit no se li descontroli ni es torni boig, amb velocitat i moltes possessions. En partits així, l’MBA se sent a gust i, reforçat pel seu tir exterior, és capaç d’aconseguir anotacions altes. Girona haurà de fer valer el seu poder interior i la seva capacitat defensiva en l’exterior per contenir les generadores de joc russes. Crec que ho pot fer perquè té moltes jugadores amb experiència, que saben moure’s en aquest tipus de partits, com ara la Laia [Palau], la Núria [Martínez] o la Shay [Murphy].

(*) César Rupérez és assistent de la selecció espanyola i del Dinamo de Kursk rus

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)