Eurocopa

L’Spar Citylift capgira l’eliminatòria (73-63)

Bàsquet. Eurocopa. L’Uni s’enfrontarà ara a l’Szekszard hongarès, que remunta el 77-60 del Bydgoszcz polonès amb un contundent 86-60

L’Spar Citylift ha guanyat 73-63 l’MBA Moscou i li ha remuntat el 71-69 de la setmana passada a la capital russa. L’Uni Girona es classifica d’aquesta manera per a l’eliminatòria de 8 de l’Eurocopa, que jugarà amb la tornada també a Fontajau contra l’Szekszard hongarès, d’aquí quinze dies i la setmana següent.

L’equip d’Èric Surís ha sabut gestionar moments crítics, com ara haver d’afrontar el partit sense retorn amb l’absència de Shay Murphy. Núria Martínez i Laia Palau han exercit el seu lideratge, en els primers minuts a la pista de Bea Sánchez des de la final de la lliga catalana.

Un parcial de 10-0 ha donat la iniciativa a l’Spar Citylift al primer quart, després d’un 0-7 inicial arrodonit pel primer triple rus al segon minut de joc. La màxima gironina ha arribat als 11 al segon quart (24-13) en els millors minuts de Reisingerova . Però l’MBA ha sabut refredar el partit i ha pogut capgirar el resultat al descans (32-36).

La millora en defensa de l’Spar Citylift després del descans i el 0/5 triples visitant a la represa, ha permès a l’equip d’Èric Surís recuperar el ritme que li convenia liderat per Núria i Laia i, amb Oma després de recuperació (53-41), el marge es començava a enfilar fins el 58-43 que tancava el tercer quart amb el triple de Buch. Dos triples de Hampton al darrer quart han mantingut el marge (61-43 i 64-48) a mesura que creixia la tensió al parquet. L’MBA no s’ha rendit i s’ha acostat al marcador fins el desenllaç (66-55 al 35’). Sapova ha fet un triple a la desesperada (72-63) a 36 segons i Laia Palau el 73-63 de tir lliure abans que Hampton recuperés la pilota al darrer atac rus.