FCBQ

Retenen la corona

Bàsquet. Lliga catalana EBA. El Quart es desfà de l’Igualada en la final i revalida el títol, el tercer en el seu palmarès. Bataller s’erigeix en l’MVP

IGUALADA 52 QUART 59

CB IGUALADA:García Stobart (3), Carrión (3), Fons (5), Camí (2), Tejero (12) –cinc–; Benito (2), Burges (12), Jordi Torres (7), Jaume Torres (6) i Pérez. 13/33 de 2, 5/29 triples (2 Tejero i 1 Carrión, Jordi Torres i Fons), 11/15 tirs lliures, 35 rebots (10 Burges), 11 assistències (8 Camí i 35 de valoració (16 Burges).QUART GERMANS CRUZ:Bataller (10), Edu Jiménez (6), Vila (8), Serra (5), Martorell (4) –cinc–; Masllorens (1), Coderch (6), Èric Jiménez (5), Artacho, Dos Santos (11) i Cuadrado (3). 18/35 de 2, 3/19 triples (1 Edu Jiménez, Coderch i Cuadrado), 14/21 tirs lliures, 36 rebots (9 Bataller), 9 assistències (8 Coderch) i 69 de valoració (21 Bataller).PARCIALS:17-16, 19-21; 7-14 i 9-8.

La lliga catalana és un torneig que li prova, al Quart. Ha disputat la final en la categoria d’EBA en quatre de les darreres sis edicions i, amb la victòria assolida ahir, és el seu tercer títol, el segon seguit. Aquest cop va alçar-lo a domicili, superant l’Igualada, que actuava d’amfitrió i tenia al darrere l’alè del públic al pavelló de Les Comes.

Inicialment, van ser els locals els que van marcar la pauta. No van disposar de diferències importants al seu favor, però tenien el control, gràcies al domini del rebot i al mal que generaven els seus alers pivots, sobretot Burges (9 punts i 7 rebots a mitja part). Els de Carles Ribot van anar als vestidors al davant (36-37), però eren conscients que havien de tallar la sagnia en el rebot per impedir segones opcions.

Amb aquesta mentalitat van tornar a la pista en el tercer quart i això els va permetre disparar-se en el marcador (0-13 i 36-47, 25’). A l’equip local va començar a aparèixer-li l’ansietat i la precipitació i el Quart hauria pogut trencar el partit si hagués tingut una mica més d’encert. No va ser així –pèssim 16% en triples i també 67% en tirs lliures– i l’Igualada va trobar una escletxa per mantenir-se viu en la final. Sense fer res de l’altre món, però incrementant el to defensiu i tenint la pressió a favor des de la grada, es van veure amb possibilitats (48-52, 35’). Però els verds no van perdre la calma i van rubricar el triomf en la recta final sense patir excessivament.

Jordi Bataller va ser escollit MVP de la final, multiplicant-se per la baixa de Lluc Mora, per lesió. “Ara, hem de recuperar els lesionats [Bataller i Masllorens van acabar masegats] i, un cop assolida la permanència, volem quedar dels dos primers per aspirar a la fase d’ascens”, va dir Carles Ribot, el tècnic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)