NBA

Marc Gasol, cap a l’anell NBA

Bàsquet. NBA. El pivot català és traspassat a última hora als Raptors i aspira així a guanyar el campionat després d’11 cursos als Grizzlies; els de Toronto són el segon millor equip de la lliga

Quan semblava que Marc Gasol acabaria als Hornets, el mercat de traspassos es guardava una última gran sorpresa: la seva destinació eren els Raptors. Era un dels seus principals desitjos, però semblava una operació complicada. Al final es va tancar a canvi de Jonas Valanciunas, Delon Wright, CJ Miles i una segona tanda del draft del 2024. El lituà ja no era tan important com quan va arribar i només havia jugat 30 partits per lesió i, en canvi, arriba un Marc Gasol en plena forma en el seu millor moment de maduresa. El mitjà de la saga Gasol aterra en una franquícia en què compartirà joc interior –tot i que cada vegada juguen més oberts tots dos– amb Serge Ibaka, amb qui l’uneix una bona amistat de la seva etapa en la selecció espanyola. En el perímetre trobarà un home com Kawhi Leonard, que dona també un alt nivell de qualitat a un equip que és un dels favorits a poder disputar la final de l’NBA i aspirar així al desitjat anell. Un títol que en les 11 temporades als Grizzlies només va tenir a prop en un curs, quan va jugar la final de la conferència. Els Grizzlies han fet l’operació perquè d’aquí a uns mesos, en ser agent lliure, podria haver-los deixat sense res a canvi. Qui al final s’haurà de quedar a Memphis és Mike Conley, que entrava en moltes travesses per poder ser traspassat, però que al final no es mourà i es queda sol.

Ricky Rubio no es mou

Qui també va fer bromes al Twitter va ser el base del Masnou en una possible operació, però al final es queda a Utah. Alguns moviments destacats són el traspàs de Nikola Mirotic als Bucks o el traspàs de Markelle Fultz als Magic. I qui al final no s’ha mogut tampoc, tot i l’enrenou que hi havia, és Anthony Davis, que continuarà als Pelicans.

Coincideix amb Ibaka i Scariolo

Als Raptors el pivot català coincidirà amb dos amics com són el seleccionador espanyol Sergio Scariolo, que és ajudant de Nick Nurse, i també amb el pivot Serge Ibaka, amb qui va coincidir en la selecció espanyola i amb qui l’uneix una bona amistat. Ibaka, ex-Hospitalet i ex-Manresa, va arribar a Toronto després de ser traspassat pels Thunders.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)