Eurocopa

l’anàlisi

Joc i rols definits, i molta fortalesa a casa

A la seva pista, l’Szekszard s’erigeix en un equip temible. Es crea un gran caliu en el pavelló, una sensació de bombonera, amb el públic molt a sobre i elles utilitzant mans, contactes contínuament. Embruten el joc a partir de la seva altíssima intensitat i incomoden molt els rivals amb la seva defensa.

Tenen un playbook ampli, definint clarament què volen en cada jugada i qui s’ha de jugar el tir. Sobretot, són jugades per aprofitar les qualitats de les seves referents, des d’Eldebrink fins a les interiors, Bishop i McCall, que es complementen magníficament entre elles, una actuant a dalt i l’altra a pal baix. Si poden jugar en transició, ho fan, per bé que al seu entrenador li agrada tenir-ho tot controlat. Tenen un pla de partit i el segueixen fil per randa. Això també provoca que si el rival, en aquest cas el Girona, els el trenca, els costa reaccionar i trobar alternatives de joc. Defensivament, també fan servir diverses variants zonals (2-3 i 1-3-1) i, en ocasions, ensenyen la zona i passen a individual en els primers segons de possessió.

Els rols estan molt marcats i la responsabilitat ofensiva se la reparteixen poques jugadores. Eldebrink ha fet una eliminatòria excel·lent en l’Eurocopa, amb percentatges altíssims; i per dins, Bishop i McCall poden fer mal a prop de cistella, però tenen capacitat per anotar també des de l’exterior. Destacaria dues jugadores hongareses: Agnes Studer, base que, si bé no està assolint el nivell esperat enguany, té personalitat per anotar de tres en els últims segons de possessió; i Gereben, alera i una de les joves més prometedores d’Europa.

No serà una eliminatòria gens senzilla per a l’Spar Citylift, que haurà d’oferir molt bones prestacions a Hongria, en l’anada, per treure’n un bon resultat. En tot cas, considero que les gironines tenen superioritat interior, amb més rotació, ja que l’Szekszard no té pivots de garanties més enllà del seu duet titular. Per fora, l’experiència de Núria Martínez i Laia Palau i la capacitat anotadora de Murphy poden ser determinants davant un rival amb un cinc inicial molt potent, però que no té la mateixa qualitat en la banqueta.

(*) José González, Popi, és assistent del Sopron hongarès

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)