Eurocopa

L’Spar Citylift s’exhibeix a Lió i posa un peu a les semifinals (57-80)

Eurocopa. Les gironines han de rematar la feina el dijous que ve a Fontajau, en la tornada

Quatre dies després de perdre la final de la copa a Vitòria, l’Spar Citylift s’ha aixecat, i de quina manera. L’equip gironí ha fet un pas de gegant cap a les semifinals de l’Eurocopa, en esclafar l’Asvel Lió a la seva pista (57-80). Les franceses han afrontat la cita amb baixes de pes –Clarissa dos Santos i Alysha Clark, per lesió–, però les gironines, també. Sense Reisingerova ni Dongue, i amb una rotació de vuit, les d’Èric Surís s’han exhibit i han reduït a la mínima expressió un dels millors atacs del torneig.

Els quatre primers minuts ja han estat una declaració d’intencions, amb molt d’encert des del triple i aportacions a prop de cistella de Gabby Williams i Colhado (3-13, 4’). L’equip destil·lava energia i el control del rebot defensiu impedia que les locals, sense encert en el tir, optessin a segones opcions.

Ha estat a principis del segon quart quan l’Asvel ha apujat, de forma considerable, les línies de pressió i el nivell d’agressivitat. L’Spar Citylift se n’ha sortit i, amb l’aparició a escena de Hampton, ha frenat l’intent de reacció local que, a banda de continuar eixut en atac, tenia llacunes al darrere –pèssim balanç defensiu– que les visitants castigaven. A la mitja part, 24-36.

S’intuïa una reacció del combinat francès tornant de vestidors, però l’equip l’ha contingut a la perfecció. Mantenint el to al darrere i en atac, llençant fuetades des de l’arc i traient petroli de les segones opcions, amb Colhado fent una feinada impagable sota els cèrcols. La diferència s¡ha eixamplat fins un +21 (27-48, 25’), que es veuria retallat a principis de l’últim quart a un 46-56 amb l’Asvel castigant a cop de triple les pèrdues gironines. El tir de llarga distància era, però ,l’únic recurs local i quan li ha tornat a desaparèixer l’encert s’ha quedat orfe, sense res. Ha estat llavors quan l’Spar Citylift ha olorat la sang i s’ha tirat a la jugular del rival, obrint un forat de +26 (52-78). Al final, +23, una diferència còmoda però que s’haurà de validar el dijous que ve, a Fontajau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)