Eurocopa

Injecció de confiança

L’Spar Citylift té un peu i mig a la semifinal, amb el contundent triomf a Lió

Amb la defensa de l’Uni tancada, les locals viuen del triple al tercer quart (5) i en moren amb 7 errors seguits a l’últim: 0-13 gironí (52-78)

ASVEL LIÓ 57 SPAR CITYLIFT 80

ASVEL LIÓ FÉMININ:Allemand (4), Salagnac (4), Chery (6), Plouffe (11), Badiane (9) -cinc inicial-; Franchelin, Chabrier, Tancheray (15) i Pardon (8). 10 triples (4 Tancheray i 2 Plouffe, Badiane i Pardon), 7/10 tirs lliures i 18 faltes.SPAR CITYLIFT UNI GIRONA:Martínez (11), Palau (10), Williams (17), Hampton (14), Colhado (17) –cinc inicial–; Buch (5), Sánchez (2), Martín, Oma (4) i Moya. 9 triples (3 Martínez, 2 Palau i Hampton i 1 Williams i Buch), 17/17 tirs lliures i 14 faltes, .PARCIALS:11-21, 13-15 (24-36), 19-20 (43-56) i 14-24 (57-80)

L’Spar Citylift té a la mà superar els quarts de final de l’Eurocopa, el seu sostre continental, amb els 23 punts de marge que va assolir ahir a Lió contra un Asvel molt desdibuixat i que només amb l’encert en el triple va plantar cara a les gironines, refetes després de perdre la tercera final de copa en tres anys diumenge a Vitòria. Ho van fer, a més, sense Reisingerova. Una baixa menys sensible que les de Clarissa Dos Santos i Alysha Clark, les referències ofensives de les locals absents ahir.

Il·luminades

Badiane va anotar l’11-21 al darrer instant del primer quart, de tres i amb el tauler il·luminant-se mentre s’esgotava el temps aprofitant la pèrdua, a camp propi, de Rosó. Un càstig sumat a la primera acció del segon quart, també de la referència interior de les locals, que no va impedir a les gironines marxar amb una dotzena de punts de marge al descans (24-36). Núria Martínez va protagonitzar un inici fulgurant, amb dos triples en les dues primeres possessions de l’Uni (0-6). Nàdia, després d’ofensiu, enfilava el marge a 8 abans que l’Asvel estrenés el marcador amb el primer dels seus 10 triples ahir (3-8). L’Spar Citylift va superar la desena de marge, encara al primer parcial, mitjançant un altre rebot ofensiu de Colhado, que la brasilera anotava de sota el cèrcol (8-19). El mateix lloc en què Williams (8 punts al primer quart, amb 4/4 tirs lliures) havia anotat abans assistida per Sánchez i, després, per Palau (8-21).

Hampton, ja al segon quart, va impedir la reacció local amb quatre punts seguits que enfilaven la màxima als 14 (13-27 a 7:08 de la mitja part). Ella i la zona plantejada per Surís, concedint el tir exterior a les locals, encara sense encert. Tampoc a l’altre costat, en uns minuts d’intercanvi de pilotes perdudes i segones oportunitats fallades després d’ofensiu. Nàdia, després que Bea Sánchez i Keisha Hampton jugant juntes a dins justifiquessin la zona, anotava amb entrada i Rosó, després de l’error en el triple local, anotava de tres a 2:30 (22-36) per recuperar una màxima reduïda des de 4,60 en el quart tir lliure dels dos equips al segon quart.

També feia llum, el tauler, en el 30-50 de Núria, de cinc metres després de revers a 4:25 per acabar el tercer quart. Va ser, aquest, el dels triples de l’Asvel (5). Un d’ells, de Tanqueray posterior a la màxima gironina establerta per Colhado (27-48) i després que Hampton (24-39 i Palau (27-42) haguessin sumat de lluny.

Amb una vintena a favor, dues cistelles fàcils de l’Asvel en transició i el triple de Ploufee (37-50) ajustaven el resultat, amb Hampton carregada amb tres faltes. Les locals van baixar de la barrera psicològica amb el tercer triple de Tanqueray després del descans (43-50).

Badiane, ja al darrer quart, colpejava també de lluny (46-56), abans que Allemand amb Núria mirant de forçar la falta en atac (48-58) establís els 10. Williams, de tres, tornava el marge als dos dígits (48-61 a 8:10 per acabar) i abans que a les lioneses se’ls arronsés el canell amb una sèrie de 0-7 triples. L’equip de Surís, tancat, seguia concedint el tir malgrat el tercer quart. Oma després de recuperació enfilava el marge per sobre la vintena a 4:20 per acabar i, sense fallar tirs lliures la màxima va arribar als 26 (52-78, dos de Colhado) abans que, al darrer minut, les locals ho maquillessin: contraatac i triple de Marie Pardon.

LA DADA

0
tirs lliures
van fallar les jugadores de l’Spar Citylift en tot el partit. Williams en va fer 6, 5 Colhado i 2 Palau, Buch i Hampton

Sabíem que seria un partit difícil i físic i que l’inici seria molt important. Hem sortit valentes, hem entrat en bona dinàmica de joc. Sabíem que elles tindrien alguna bona ratxa i així ha estat
Èric Surís
Hem trobat els tirs que tocaven i hem mantingut un ritme de partit alt, jugant molts contraatacs i en transició sobretot tenint el rebot controlat. Ens ha costat una mica
xxxx
En aquests moments l’equip s’ha mostrat molt sòlid a darrere. Hem fet un partit molt complet i a davant hem estat serenes mirant de llegir alternatives
Hem pogut ampliar els avantatges per acabar amb els 23, que són importants i és obvi però hem de plantejar la tornada amb respecte
Èric Surís
5
triples
dels 10 que va anotar l’Asvel van ser al tercer quart. Els quatre d’Ingrid Tancheray van ser en aquest parcial
16
punts
d’avantatge es va endur el BMLA de la pista del Carolo en l’eliminatòria el vencedor de la qual es creua amb el de la de l’Uni

Gabby Williams, ara sí a Girona

Gabby Williams podrà, per fi demà passat a la tarda contra el Ferrol, debutar amb l’Spar Citylift a Fontajau. La nord-americana amb passaport francès va jugar ahir el seu quart partit amb l’Uni i va ser la màxima anotadora de l’equip, igualada amb Nàdia Colhado (17 punts). Arribada per cobrir la baixa de Shay Murphy, Williams ja va ser la que va fer més punts de l’equip gironí en la final de copa contra l’Avenida diumenge passat a Vitòria (18). Ahir a Lió, en la seva primera titularitat, va tornar a demostrar les seves qualitats a les dues bandes de la pista. Especialment vistós va ser el tap que va fer a la primera acció del darrer quart, amb 43-56. Amb unes qualitats físiques privilegiades, l’exjugadora del Nàpols és capaç d’anotar de tres (48-61) i fer-ho també jugant a prop del cèrcol, ja sigui acabant les jugades o creant-les jugant d’esquena a l’anella. Un perfil, el d’aler forta, que fins ara Èric Surís havia provat amb Hampton i que enriqueix el perímetre gironí.