Eurocopa

L’Spar Citylift es refà i deixa la semifinal amb el BLMA oberta (66-69)

Bàsquet. Eurocopa. 4.300 espectadors a Fontajau, en el rècord d’assistència d’un partit de l’Uni en competició continental, han vibrat amb la reacció de l’equip; que perdia 39-57

L’Spar Citylift ha perdut 66-69 l’anada de la semifinal de l’Eurocopa contra el BLMA, molt superior des del físic i que ha arribat a dominar per 18 al final del tercer quart (39-57). L’eliminatòria es tancarà dijous que ve a Lattes.

Reisingerova ha reaparegut després de la lesió que es va fer a la final de copa i ha ajudat un joc interior gironí molt migrat, amb Colhado aportant rebot però fallant molt a sota producte de la seva lesió. De fet, la brasilera ha jugat el seu darrer partit amb la samarreta de l’Uni.

Hampton ha estat la millor del partit amb 32 punts, el seu sostre amb l’equip gironí i, Laia Palau, ha tingut el tir del 68-69 però la pilota ha fet la corbata.

Profunditat

El28-36 al descans s’explica, en part, pel 6-20 punts entre les jugadores de banqueta de l’Uni –2 Oma i 4 Reisingerova (ha fet la darrera acció, sola sota el cèrcol amb la màxima ne contra de 10– o les del Lattes: 10 Bankole, 4 Dabovic i 3 Duchet i Miyem. A més, han estat les dues primeres, les que han capgirat el resultat entre el final del primer quart –19-17, la sèrbia amb l’esquerra, a tauler i al darrer segon–i la interior francesa de 21 anys, que amb dos contraatacs seguits malgrat el temps mort d’Èric Surís entremig ha començat a distanciar el seu equip al marcador (19-24).

Amb Whitcomb ben defensada (1/5 tirs de camp a la mitja part), les gironines s’han encomanat primer a Williams (2-0) i, sobretot després, a Hampton; autora del seu onzè punt amb un 2+1 a 5:58 pel descans i per trencar un 0-11 del conjunt occità, en la primera cistella gironina al segon quart. Abans, l’equip d’Èric Surís havia fet u parcial de 10-0 (17-12 Williams a la línia de fons) però les rotacions han desequilibrat la balança: Miyem, amb 3 punts, ha enfilat la diferència als 10 (26-36) després que un espectacular tap de Williams fos castigat amb falta. La mateixa interior, amb un triple acabada d’arribar a l’atac, tornava a posar els 10 (34-44) després que Hampton anotés 6 punts seguits al tercer quart i, quan Surís ja tenia el temps mort demanat, Dabovic establia una nova màxima diferència en contra l’Spar Citylift (34-47) a 4:29. El següent temps mort del tècnic gironí, a 1:20 per acabar el tercer quart, ha arribat amb 18 punts de desavantatge (39-57), després de triples de Miyem amb Reisingerova davant, Duchet de dos amb la txeca també puntejant i Tchatchouang també de 6,75 m mentre a l’altra cistella Bea fallava sola sota el cèrcol i, la possessió després de temps mort, acabava amb pèrdua.

La reacció

Ho ha tornat a fer l’Uni, resorgir de les cendres. I aquest cop ha estat al darrer quart primer amb un 7-0 (45-57, Martínez) que s’enfilaria al 13-5 que obligava el tècnic visitant a aturar el duel a 3:35 (52-60, Buch). Fontajau ha embogit amb les cistelles després de recuperació Palau i Williams (58-62). Però la protagonista, del partit i aquest darrer quart, ha estat Hampton, amb dos triples seguits (63-65 i 66-67).