FEB

La voluntat de retrobar-se

Bàsquet. Lliga femenina. Spar Citylift i Cadí la Seu, segon i tercer en la fase regular i que ja van enfrontar-se en les semifinals de copa, inicien els quarts de final contra l’Araski i el Guipúscoa

Spar Citylift i Cadí La Seu van veure’s les cares el 7 d’octubre en la final de la Lliga Catalana, a Fontajau (89-63 per a l’Uni). I el darrer partit per a un dels dos pot ser, si superen els quarts de final de la lliga que comencen avui al millor de tres, després de Sant Jordi.

Els camins de tots dos equips s’han encreuat aquest curs en moments crucials i, també, presenten similituds. La primera derrota gironina en la lliga va ser al novembre (86-81 a l’Alt Urgell) i, després, s’iniciava el compte de victòries seguides de les gironines, 17 inclosa la de la segona volta a Fontajau (71-56). Per rècord, el del Sedis, que després de debutar a la copa (80-60 en la semifinal catalana, havent eliminat l’Araski, l’amfitrió, en els quarts) ha acabat en la seva millor posició i balanç en la màxima categoria. Tercer amb 19 triomfs i la segona millor ratxa oberta, sis seguides darrere les setze de l’Avenida, que posava fi a la de l’Spar Citylift i l’apartava, quinze dies després del títol de copa (71-79 a Vitòria) del primer lloc de la lliga. I per camins encreuats, els dels rivals avui: l’Araski va tancar la fase regular diumenge a la Seu (78-53 amb sis jugadores superant els 10 de valoració) i el Guipúscoa a Girona (64-67). Aquesta era la segona derrota els tres darrers partits de lliga a Fontajau per a les d’Èric Surís, que des que va superar el Cadí a Vitòria acredita 5-6 de balanç entre copa, Eurocopa i lliga i, a més, ha perdut dues titulars de l’equip que va meravellar abans de Nadal, Shay Murphy i Nádia Colhado.

Els moments

“Tenim moltes ganes de revertir aquesta dinàmica negativa, de sotrac, que hem patit. És el moment de play-off, l’hora de la veritat en la lliga”, indica Èric Surís, que no amaga el moment de l’equip: “La situació és la que és. I l’hem d’afrontar amb tota la humilitat i sacrifici. És una eliminatòria que tenim molt clar que serà dura com sempre han estat els partits contra elles, i recordo la copa aquí a casa [71-78]”. No haver aixecat cap títol FEB i haver caigut a Europa, malgrat ferho en una eliminatòria inèdita per un equip femení català amb la tova a Lattes (98-69), contra l’equip que just avui pot ser campió (defensa el 71-75 a Orenburg contra Nadejda), ha minat la mentalitat d’una plantilla fosa. “Hem de guanyar i fer un bon partit; aquesta és la prioritat: creure, treballar 40 minuts sense llacunes i sacrificant-se per a l’equip”, prioritza el tècnic gironí.

“Tot això va de dinàmiques i hem de mirar d’aprofitar-ho, i és veritat que tenim 19 victòries. Però comencem 0-0”, diu Bernat Canut en la prèvia, conscient del bon moment del seu equip en aquest moment. El Cadí va perdre a Sant Sebastià 66-57 i el va superar a casa 77-57. “Tots dos equips volem imposar el nostre ritme perquè amb el de l’altre està clar que pots guanyar”, diu sobre les basques el tècnic, que adverteix la maduresa del seu equip malgrat ser jove, tal com va demostrar a Vitòria eliminant l’amfitrió en la seva primera experiència en el torneig: “Hem demostrat que l’equip no es fa petit davant les adversitats. La copa és un exemple, però a València fa tres setmanes vam jugar 40 minuts d’un partit molt ajustat i contra jugadores amb més experiència al seu camp. Nosaltres vam fer un final gairebé immaculat [66-68].”

LA PRÈVIA

La situació és la que és i l’hem d’afrontar amb tota la humilitat i sacrifici. És una eliminatòria que serà dura
Èric Surís
Tot això va de dinàmiques i ho hem d’aprofitar. L’equip ha demostrat que no es fa petit en les adversitats
Bernat Canut
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)