NBA

Àlex Terés fa realitat el seu somni: l’NBA

NBA. Ha fitxat pels Sixers (2+1 anys) per aportar la seva metodologia als tècnics de la franquícia de Philadelphia

2+1

contracte

que signarà amb els 76ers

Deia en una entrevista temps enrere el tècnic català Àlex Terés (25/7/1975, Barcelona) que la seva passió ha estat sempre el bàsquet i l’NBA, que segueix des dels 11 anys. Terés, mai més ben dit, acaba de complir un somni. Un somni que ni ell mateix hauria pensat tot i portar tota la vida lligada al món de la cistella. El tècnic, que enguany estava de tutor de quart de primària a l’escola Tabor de la Sagrada Família, havia acceptat l’oferta per tornar al Barça –on ja havia estat del 2011 al 2013–, per dirigir l’infantil A blaugrana. Però va rebre una trucada que li ha canviat la vida: un contracte de dos anys amb opció a un tercer per treballar en els Sixers (NBA). A la franquícia de Philadelphia l’han agafat per ser assistent d’entrenadors en l’equip de la G-League –lliga de desenvolupament– i col·laborant en aspectes metodològics amb els entrenadors de desenvolupament de la franquícia, una de les més modernes de l’NBA en aquests mètodes. Ho farà tant en l’equip de la G-League com en els Sixers.

Història increïble

Terés va sortir de La Salle Gràcia, va passar al SESE, després al Santfeliuenc, al Barça, al Grup Barna, al Sant Nicolau i al Mollet. Sempre amb la confiança de la federació catalana, en què el director del comitè tècnic, Xavi Rodríguez, li va donar l’oportunitat el 2004. Va ser campió d’Espanya mini i infantil. És literalment un boig del bàsquet, i mai oblidarà el dia que es va inscriure en una convocatòria oberta per formar part dels Sixers. Tot va començar el març passat, amb centenars de tècnics inscrits d’arreu del món. Es van anar fent entrevistes i s’anaven reduint els candidats. Fins que en van quedar tres i els Sixers van venir a Badalona, on van fer l’examen final a la pista del Next MVP. L’escollit va ser Àlex Terés, a qui la vida li ha fet justícia amb un premi per la seva entrega al bàsquet.

Sergi Oliva, ‘boss’ català dels Sixers

Sergi Oliva (Gelida, 1984), doctor en computació de la Universitat Politècnica de Catalunya, és el director del departament d’anàlisis i estratègies dels Philadelphia 76ers. Aquest tècnic va entrenar el Gelida i l’Hortonenc i va intentar aplicar l’analítica al bàsquet buscant simples correlacions i optimitzar-les a l’estil de joc. I el 2014 va contactar amb el FCBQ i va fer un clínic: La revolució estadística. I d’allà, a fitxar pels Sixers, ja fa cinc anys, i cada dia hi és més important.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)