Més bàsquet

En tenen prou per començar

Bàsquet. L’Spar Citylift mostra a Camprodon el nivell de la plantilla que ha preparat per al seu segon assalt a l’Eurolliga, competició en què vol continuar alçant títols FEB com aquest últim curs

SPAR CITYLIFT 93 BARÇA CBS 39

SPAR CITYLIFT UNI GIRONA:Elonu (20), Palau, Mendy (11), Buch (12), Coulibaly (4) –cinc–; Martínez (2), Araújo (14), Martín (3), Ajdukovic (8), Bagaria, Oma (19) i Coma.BARÇA CBS:Salomé (7), Xènia (4), Canella (12), Beatrice, Alonso –cinc–; Baraut (8), Llobet (4), Harris (2), Curto (1) i Silva (1).PARCIALS:23-7, 22-13 (45-20), 25-7 (70-27) i 23-12 (93-39)

L’Spar Citylift va tancar amb un contundent i lluït triomf contra el Barça CBS de la lliga femenina 2 la seva estada de quatre dies a Camprodon. Era tot just el primer amistós de la pretemporada (71-48 l’any passat a Vilobí d’Onyar), suficient per engrescar els aficionats que es van acostar a Camprodon –prop de mig miler– i la resta de seguidors que compten els dies perquè l’equip comenci a jugar en la competició per a la qual s’ha preparat aquest curs, l’Eurolliga. El joc interior és tot nou i –Sonja Petrovic i la seva versatilitat a banda– ahir ja es va poder veure el pa que s’hi dona. Elonu i Araújo fan gairebé de tot i, ahir, la majoria i contra un equip de la lliga femenina 2, bé o molt bé. Coulibaly té el caràcter i la capacitat d’agafar rebots i d’intimidar, sense els quals no es pot mirar als ulls cap equip de nivell, i Ajdukovic és un llibre obert sobre com es juga a bàsquet al pal baix. De cara, d’esquena o passant.

L’accelerador

Magali Mendy explicava a aquest diari, el dia que l’Uni va fer el seu primer entrenament, que la diferència entre l’Eurolliga –és la jugadora que més minuts hi va jugar el curs passat al Villeneuve (30) i hi feia 14 punts de mitjana– i l’Eurocopa és la rapidesa en què s’han de prendre les decisions. La francesa va fer el 2-0 al contraatac de primer moment, i Elonu (7-2 assistida per Palau) es va afegir al ritme. Totes dues acumulaven 4 punts en el 9-4 dels primers quatre minuts, i Ajdukovic, sortint de la banqueta per Coulibaly, va fer l’11-2 amb una pilota de Mendy des del pal alt a sota del cèrcol. La sèrbia també va encistellar jugant l’u per u d’esquena a l’anella (20-7), i una altra de les noves, Araújo, va demostrar que, a més de sortir amb bot després de rebot, la clava des de 6,75 m (16-5 i 33-13). Oma, autora de 9 punts en el segon quart (30-11 triple), va deixar constància de l’estiu que s’ha passat en el 3x3 –campiona de la primera lliga professional a l’Estat.

La segona meitat va començar amb la capitana de l’equip, Rosó, anotant en accions marca de la casa (47-20 i 51-20). Com Elonu (49-20 i 53-22 acabant un contraatac). La nigeriana nascuda a Houston va jugar fins i tot al perímetre i, com Araújo, mostrava el llistó que ha fixat l’Spar Citylift per al seu segon assalt a l’Eurolliga, competició en què vol continuar alçant títols FEB com en l’últim curs.

L’assistència d’Ajdukovic a Oma (76-29), les entrades de Mendy a tota velocitat amb la pilota entrant al cèrcol quan l’espectador encara la veia botant (82-33) o transformant un triple d’una jugada de fons (89-39) van animar el farcit. El colofó, el triple d’Aina Martín (92-39) i l’ovació de Camprodon a Laia Palau, substituïda per Núria Bagaria, del Citylift GEiEG Uni, com Alba Coma i Martín.

ELS VESTIDORS

Fa dies que treballem i que ho fem molt bé. Teníem ganes de plasmar-ho a la pista; és el que a les jugadores els agrada, és clar
El partit ens ha servit per veure coses, i perquè les jugadores agafin confiança i vagin fent el seu joc
Èric Surís
tècnic spar citylift
La gent de Camprodon ha estat espectacular en tots els sentits. Hem estat com a casa els quatre dies, en condicions immillorables

Brittney Sykes, quasi descartada

La WNBA tanca aquesta matinada la fase regular, i l’escorta de l’Spar Citylift juga a Atlanta el que serà el seu darrer partit amb les Dream, el cuer de la lliga (8 victòries), contra el penúltim, el Liberty de Nova York (9). Sykes és en la llista de 32 en el camí cap a Tòquio (els EUA aspiren a guanyar-hi el setè or olímpic consecutiu) i es concentra del 15 al 19 amb la selecció, a Miami i sense les convocades que estaran jugant el play-off ja en les semifinals –els quarts són al millor de tres–. L’AmeriCup de Puerto Rico és del 22 al 29 i, si la que ha de ser el referent ofensiu al perímetre gironí no juga, està disposada a agafar un vol des d’Atlanta el dia 20. L’Uni és conscient que la seva participació en la lliga catalana –diumenge que ve a la Seu d’Urgell– queda descartada, i en el duel següent (dia 22), en la final de la supercopa, gairebé. Sykes arribaria en condicions de jugar l’Open Day a Saragossa contra el València (28 al migdia) si no juga el torneig americà. Si el juga, debutaria a Zamora en la segona jornada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)