Mundial

Scola emmanilla Gobert

2a semifinal. El veterà pivot torna a ser l’ànima del seu equip i catapulta l’Argentina contra França amb un recital: 28 punts i 13 rebots

argentina 80 FRANÇA 66

ARGENTINA:Campazzo (12), Brussino (2), Garino (0), Delía (6) i Scola (28) -cinc-, Gallizzi (2), Laprovittola (7), Deck (13), Vildoza (10), Fjellerup i Caffaro. 18/41 de 2. 9/25 triples (3 Scola i Campazzo). 41 rebots (13 Scola). 15 assitències (6 Campazzo). 86 de valoració (32 Scola).FRANÇA:Ntikilina (16), Fournier (16), Batum (3), M’ Baye (4 i Gobert (3) -cinc-, Albicy (3), De Colo (11), Lessort (2), Poirier, Toupane, Lacombe, Labeyrie (8).16/28 de 2. 7/31 triples (2 Labeyrie). 25 rebots (10 Gobert). 11 assitències (4 de Colo). 57 de valoració (12 De colo).PARCIALS:21-18, 18-14 (39-32); 21-16 i 20-18 (80-66). .

L’Argentina va aconseguir l’accés a la final després de derrotar per 80-66 França, que es va veure superada per l’empenta incessant dels sud-americans i, en particular, de l’incombustible pivot Luis Scola, l’ànima de l’equip. El seu homòleg francès, l’heroi contra el EUA, Rudy Gobert, es va quedar amb tres punts. El partit es va caracteritzar més per la bona defensa que per l’atac i tots dos equips van acabar amb anotacions per sota de la mitjana del torneig. Scola, però, va ampliar els seus registres amb 28 punts i 13 rebots. Scola va guiar el seu equip amb sis punts al començament (10-2). Al final del primer quart, malgrat tot, França era ben viva: 21-18.En el segon quart els francesos van mantenir el ritme i es van posar per davant per primera vegada (23-24). El fort ritme argentí va ser inassumible per als francesos i Campazzo va anotar un triple sobre la botzina que indicava el final del període (39-32).

En la segona part, la piconadora argentina va començar a passar per sobre a França. Al minut 25, el marcador assenyalava 52-38 i es veia els jugadors de l’albiceleste gaudir. Els intents tímids dels francesos per tancar l’escletxa van topar amb un mur impenetrable. El tercer quart es va tancar amb 60-48. Scola va cloure el seu recital amb dos triples seguits a tres minuts del final que van deixar el partit sentenciat.