FCBQ

Un títol des de les beceroles

Bàsquet. La final de la Lliga Catalana femenina, al Palau d’Esports de la Seu (12 h), ha de servir a l’Spar Citylift i al Cadí per mesurar les forces en plena preparació per als seus reptes europeus

L’Spar Citylift i el Cadí la Seu es juguen avui el primer títol oficial del curs, al Palau d’Esports (12 h, Esport3), amb els dos equips catalans de Lliga Femenina a les beceroles del que volen arribar a ser. L’Uni torna a l’Eurolliga, per segon cop, mentre que el Sedis debutarà en competició continental, l’Eurocopa, després del brillant exercici 2018/19, que es va tancar precisament amb el 73-74 el 25 d’abril. Era el segon partit de la semifinal de lliga, el dels tirs lliures de Yurena Díaz que haurien pogut canviar la història. Sense tercer partit, l’Spar Citylift va imposar-se a l’Avenida, primer a Salamanca i després a Fontajau, abans d’alçar el seu segon títol de lliga.

Les gironines han disputat dos amistosos, a Camprodon contra el Barça CBS (93-39) i a Palamós contra el Lattes (44-36) dijous, el mateix dia que les alt-urgellenques van superar el Tolosa en la pròrroga (63-71), en l’únic partit de preparació del Sedis. L’Uni té la supercopa d’aquí una setmana a casa i el Sedis, dos amistosos abans de començar la lliga, dimecres a Saragossa i diumenge a Mollerussa contra el València.

L’era moderna

L’Uni va alçar el seu primer títol català a la Seu el 2010 i després de perdre la final l’any abans a Olesa. Des de llavors, els dos equips que aspiren avui al títol han jugat totes les finals i, l’Spar Citylift, n’ha guanyat sis més. El Cadí va ser campió per primer cop el 2007 a casa, després d’haver perdut tres finals seguides contra l’UB Barça, a qui l’Uni pot superar al capdamunt del palmarès.

El Sedis pot igualar les quatre Lligues Catalanes del Comansi si guanya com fa quatre anys a Fontajau contra l’equip que entrenava el seu anterior tècnic, Miguel Ángel Ortega, l’any que les gironines debutarien a Europa després de la seva primera lliga. O tres en la darrera final al Palau –Reus i Fontajau els dos últims anys– en l’estrena d’Èric Surís.

Presents

Sydney Wiese (1,83 m, 24 anys), la que ha de ser la referència al perímetre del Cadí, és a la WNBA amb Los Angeles Sparks i serà l’única absència per a Bernat Canut. “Perds un lideratge com el d’Andrea Vilaró i dues interiors que eren mig quatre passen a ser cincs”, diu l’entrenador sobre la seva plantilla, que compta amb Laura Peña (20 anys) per a la rotació de base amb Díaz, Jovana Yoyo Nogic (21) com una de les possibles sorpreses de la lliga al perímetre i Elin Gustavsson (26), Tinara Moore (24) i el contrapès de Luci Pascua (36) per acompanyar Geo Bahí a dins com a cares noves d’un equip amb estil propi. “Sense perdre la direcció en el camí, te n’has de desviar una mica”, diu Canut.

Surís, a més de Brittney Sykes (concentrada amb la selecció) i Sonja Petrovic –se l’espera entrada la tardor– ha perdut aquesta setmana Núria Martínez. Rosó Buch cobrirà el buit en posició de base, mentre que Mendy, Elonu –a dins i a fora com ja feia a Salamanca i es va veure a Palamós– i Coulibaly continuaran injectant la dosi de capacitat física que ja oferia Oma a un equip amb talent arreu, de Laia Palau a les també novetats a dins Araújo i Ajdukovic.

7
títols
acumula l’Uni, els mateixos que l’UB Barça. El Cadí ha guanyat tres cops la Lliga Catalana
3
partits
de pretemporada han jugat entre els dos equips; els últims, dijous contra el Tolosa i el BLMA
Sempre va bé jugar contra l’Uni, un equip dur i que t’exigeix, i pots veure moltes coses, en l’aspecte tàctic i mental, de com està el grup
Confiem en l’afició i esperem retornar-los l’estima i el suport que ens donen sempre. Segur que estarà ple
Bernat Canut
cadí la seu
És un títol que sempre ens fa il·lusió guanyar, com hem fet els últims anys. La pista del Cadí és de les més complicades de la lliga
És un partit que ens ha de servir per créixer, treballar, continuar posant les bases i controlant les càrregues
Èric Surís
spar citylift
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)