FEB

El creixement sense fi

Salt inicial en la competició estatal amb el campió, l’Spar Citylift, cara a cara contra el València (13.15 h); l’equip que pot discutir l’hegemonia de l’Uni i l’Avenida

Cinc partits avui i dos demà en el tercer Open Day

La 1a jornada

Campus Promete - Adelantados

11 h

Spar Citylift- València

13.15 h

Ensino - Cadí la Seu

16 h

Gernika - Al-Qázeres

18 h

Guipúscoa - Zamarat

20.15 h

Araski - Bembibre

11 h (demà)

Avenida - Mann-Filter

13.15 h (demà)

La Lliga Femenina alça el teló a Saragossa amb la tercera edició de l’Open Day, el format inaugural que concentra la primera jornada amb tots els equips al mateix lloc. “El primer va ser un experiment; el segon, la consolidació, i el tercer, el futur. Queda molt per fer, però no ens aturarem” va dir Jorge Garbajosa, el president de la FEB, que amb la seva arribada al càrrec va instaurar el format, en l’acte de presentació d’ahir amb les gairebé 150 jugadores.

“Comença el que és bo i veurem si el que era complicat era guanyar o mantenir-se”, va dir Laia Palau, per l’Spar Citylift, campió de lliga el maig i de la supercopa aquest diumenge. “Amb temps i treball podem arribar a competir amb els equips de dalt”, havia dit abans Queralt Casas, del València. És el primer rival de l’Uni en la lliga després de jugar la semifinal pel títol de lliga i els quarts de final de la copa el curs passat el seu primer any en la categoria. “És molt bo per a tots i jugarem amb molta il·lusió”, hi afegia la bescanonina, en referència al títol assolit a l’estiu per la selecció espanyola i els reconeixements rebuts.

Sykes 1 - De Souza 0

Casas és una de les sis jugadores que són al salt inicial de la lliga que van guanyar l’or europeu a Belgrad, com la seva companya María Pina, Sílvia Domínguez, Laura Gil i Andrea Vilaró (Avenida) i la mateixa Palau. Un altre signe del creixement de la lliga, que comença sense Jewell Loyd (Avenida), lesionada igual que Núria Martínez i Sonja Petrovic (Uni). Sydney Wiese (Cadí) arriba demà i Erika de Souza i Brittney Sykes juguen el Panamericà a Puerto Rico. Els Estats Units van superar el Brasil per 89-73, amb 7 punts i 2 rebots de l’escorta de l’Spar Citylift i 13 i 5 de la pivot d’Avenida (2 i 1 de Nádia Colhado) en l’últim partit de la fase de grups. Els EUA juguen la semifinal aquesta matinada contra l’amfitrió, després del Canadà-Brasil.

Un partit menys

“L’Open Day és una bona idea, però pel que fa al públic no ha acabat de funcionar i ens perjudica perdre’ns un dels millors partits de la lliga a Fontajau, en l’aspecte esportiu i social”, va dir Èric Surís, a Girona, en la prèvia del duel amb el València (13.15 h, Teledeporte). Un equip que qualifica de “preparat per a tot i que serà un dels més forts de la Lliga Femenina”. “És dur i físic, han renovat moltes jugadores de qualitat i s’han reforçat bé. Estan més rodades en aquest sentit”, hi afegia el gironí, que mostrava el camí: “Serà una feina col·lectiva molt gran, la que haurem de fer per guanyar.”

“No ens plantegem els partits més enllà del següent, és el que hem fet els últims anys i també la manera de portar les dues competicions”, respon Èric Surís qüestionat per la principal dificultat d’aquest curs, l’Eurolliga.

“Ha competit de veritat per aquest títol, segur que els serveix un partit amb aquesta tensió i ritme. Però en l’Open Day a tots ens queden moltes hores de vol i tenim moltes ganes que arribi”, diu Rubén Burgos, l’entrenador del València, sobre el recent títol de l’Spar Citylift, a qui l’any passat va posar contra les cordes en els quarts de la copa a Vitòria. 52-49 amb una entrada fallada per Anna Gómez a 11 segons que duia el partit a la pròrroga. “Un equip ambiciós que ho vol merèixer des del treball diari, i amb humilitat i il·lusió, anar creixent”, diu Burgos sobre el València, que conserva el bloc i l’ha potenciat amb la MVP de l’última final de la lliga, Julia Reisingerova, i les internacionals Queralt Casas i Leticia Romero, que tornen a la lliga després de jugar la darrera final four de l’Eurolliga (Sopron i Praga).

“El grup té ganes de competir i, com sempre, som ambicioses”, diu Bernat Canut, del Cadí, l’equip revelació del curs passat i que en aquest, com el València, s’estrena en l’Eurocopa. El Sedis juga contra el Lugo de Bea Sánchez (16 h), el primer equip que vindrà a Fontajau, el 13 d’octubre perquè l’Spar Citylift, després de la primera jornada, visita el Zamarat (5 octubre) i el Guipúscoa (10).

LA DADA

6
jugadores
de l’equip que va guanyar l’Europeu són a la LF: Palau, Vilaró, Gil, Domínguez, Casas i Pina.
No busquem excuses: som vuit, les mateixes que hem guanyat la supercopa i la Lliga Catalana. Farem el possible per guanyar
El València està preparat i serà un dels més forts. Estan més rodades i haurem de fer una gran feina col·lectiva
Èric Surís
La lliga es posa maca: tornen les jugadores, el bàsquet creix i es promociona. I tenim il·lusió d’Eurolliga
Laia Palau
És normal que hi hagi expectatives altes, amb temps i treball podem arribar a competir amb els de dalt
Queralt Casas
Tots partim del mateix punt, però elles han competit per la supercopa i nosaltres venim de la pretemporada
Rubén Burgos
Ja hem fet passes endavant en solidesa, però això és el principi del camí i del creixement que hem d’assolir
Bernat Canut
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)