FEB

Adaptació a foc lent

La nord-americana Brittney Sykes té dificultats per integrar-se en un equip que va començar la temporada amb molt bons resultats i amb una jugadora similar que està en plena forma, la francesa Mendy

Si fa una temporada Shay Murphy i Keisha Hampton van enlluernar Fontajau des del primer partit amb unes actuacions difícils d’oblidar, en el curs actual Brittney Sykes (1,75 m, 1994) té, de moment, més problemes per imposar el seu joc en la Lliga Femenina. De fet, es va quedar sense pretemporada per la convocatòria amb la selecció dels EUA. La participació en l’equip nacional, amb tot, deixa fora de qualsevol dubte la seva qualitat, així com les seves prestacions a la WNBA. Europa, però, és un altre món i l’Spar Citylift ja tenia la seva pròpia dinàmica abans de l’arribada d’una jugadora destinada a marcar diferències. L’equip d’Èric Surís va alçar la supercopa contra l’Avenida i també va humiliar el València –pretendent al tron– en la lliga sense la nord-americana.

En els cinc partits que ha jugat en la lliga, alguns de titular i altres sortint de la banqueta, no ha trobat sobretot l’encert i la confiança necessàries en el llançament exterior (3-17, 17,6%) i Surís ja ha preferit en els últims partits sortir amb Mendy i Oma de titulars. Això sí, ha col·laborat molt en el rebot (4,4) i també repartint joc (2,4 assistències), però se la veu insegura també per algunes decisions arbitrals. Diumenge es va enfadar amb els àrbitres per una antiesportiva més que dubtosa, posteriorment li van xiular unes passes de sortida (també discutibles) i quan l’equip més patia en atac va passar directament la pilota a una jugadora del Promete, detalls que van minvar la seva pròpia confiança. Sykes, titular en el debut a Fontajau contra l’Ensino, va fer aquell dia el seu millor partit amb uns primers minuts sensacionals.

Competència

Sykes, que a Fenerbahçe va brillar com les seves companyes (10 punts i 2/5 en triples), s’ha trobat només d’arribar que la jugadora més en forma de l’equip gironí juga en el mateix lloc que ella: Magaly Mendy –11 punts, 3,2 rebots i 42,3% d’encert en els triples–. Dijous, contra el temible Sopron, Sykes tindrà una altra oportunitat, sigui al costat de Mendy o sortint de la banqueta, per lluir les seves millors armes, que de moment només han aparegut amb comptagotes.

LA DADA

17,6
triples
és el percentatge d’encert en la Lliga Femenina de l’escorta de Nova Jersey

María Araújo, potència en el rebot

En les posicions interiors de l’equip la gallega María Araújo s’està destapant com una rebotadora voraç –8 per partit, cinquena de la lliga– tot i sortir de la banqueta, i és, de fet, el complement ideal per a Elonu, una jugadora més anotadora. Araújo, que ja s’ha posat l’afició a la butxaca amb algun rebot espectacular, té, però, problemes en atac (7/20 de 2 i 0/14 en triples).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)