ACB

Bufetades que ajuden a créixer

Copa. Semifinals. El MoraBanc és eliminat de manera dura per l’Unicaja, però la derrota no amaga el pas endavant del club

unicaja 92 morabanc 59

UNICAJA:Jaime Fernández (19), Adams (14), Toupane (5), Thompson (6), Gerun (4) -cinc inicial-, Brizuela (8), Díaz (6), Waczynski (9), Ejim (15), Guerrero (6) i Suárez (4). 27/37 de 2. 8/25 triples (3 Waczynski, 1 Fernández, 1 Toupane, 1 Díaz, 1 Adams i 1 Ejim). 14/17 lliures. 41 rebots (8 Guerrero). 18 assistències (4 Adams) i 114 de valoració (22 Fernández).MORABANC ANDORRA:Hannah (16), Massenat (10), Todorovic (3), Sy (3), Diagné (6) -cinc inicial-, Tyson Pérez (5), Llovet, Walker (7), Colom, Senglin (8), Musli i Carrasco. 15/34 de 2. 8/28 triples (3 Hannah, 2 Senglin, 1 Todorovic, 1 Sy i 1 Walker). 5/5 lliures. 25 rebots (6 Llovet). 10 assistències (4 Massenat) i 46 de valoració (14 Massenat).PARCIALS:25-16, 23-14 (48-30); 20-19 (68-49) i 24-10 (92-59).

11

anys

que l’Unicaja no era finalista

El Martín Carpena viurà aquesta tarda (18.30 h, Movistar) la final entre el Madrid i l’Unicaja. L’equip malagueny, l’amfitrió, té una oportunitat única després d’onze temporades sense arribar a una final. I ho va fer després d’atropellar el MoraBanc. Ningú de l’Andorra va marxar ahir content del pavelló. Ningú al Principat s’esperava el correctiu a l’equip –derrota més àmplia del curs, davant dels 31 punts a la pista del Madrid (91-60)– però el balanç en fred és molt positiu. Les criatures quan creixen a vegades s’exposen a patacades, caigudes i alguna bufetada, com la d’ahir, però tot plegat serveix per continuar creixent. L’eliminació no tapa els passos endavant que està fent el MoraBanc ja consolidat entre els millors de l’ACB, fix a Europa i que ha disputat per primera vegada unes semifinals de copa. Tot això sense Jelinek, a Andorra amb galteres.

La semifinal ha començat ja amb una posada en escena que no era la desitjada amb un Unicaja més forjat en batalles d’aquesta magnitud. No tant pels jugadors, sinó com a club encara que fes més d’una dècada que no arribava a la cita. El MoraBanc va fer un pas més per continuar creixent.

La posada en escena no va ser l’adequada perquè amb Jaime Fernández de líder els malaguenys van sortir amb dues marxes més que els andorrans. Els de Casimiro van agafar deu punts de renda que després en serien vint i en el descans tot estava decidit (48-30). Quedava tot el segon temps però un equip ja estava llançat en confiança i l’altre ja anava a remolc i tenia moltes coses a corregir.

En el tercer quart es va veure ràpidament que l’Unicaja ja era imparable i amb un joc coral en atac, intensitat i intensitat defensiva va neutralitzar qualsevol reacció andorrana. Al final del matx Ibon Navarro va fer debutar el jove Raimon Carrasco.

ELS VESTIDORS

No hem sabut jugar una semifinal, no hem arribat al partit ni amb la duresa mental que requereix un partit com aquest
Quan hem volgut, l’Unicaja ja tenia un ritme imparable, hem de fer una lectura positiva i aprendre’n
Ibon Navarro
Ens ha faltat energia i el rival ens ha superat des del minut u, però és un èxit com hem arribat a la copa i ser-hi
Francesc Solana
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)