FEB

L’Avenida supera l’Araski i jugarà la seva novena final de copa seguida (45-60)

Bàsquet. L’Araski, liderat per Raquel Carrera (36-36), es queda sense forces i no encistella en joc al darrer quart fins que falten 3:28 per acabar (41-53)

L’Araski, l’últim equip que ha superat l’Spar Citylift en competicions FEB (59-68 el 25 de gener a Palau), ha posat les coses difícils a l’Avenida, que des de València el 2012 –el Rivas va superar el Ros de Laia Palau i Núria Martínez per 59-63– no es perd una final de copa i, demà al migdia, buscarà el seu quart títol seguit davant la seva afició. Les basques, que dijous van superar el Gernika a la pròrroga, tenien opcions fins el darrer quart (37-41) però s’han quedat sense aire en un tram final en què Hayes (21 punts) s’ha erigit com la figura local.

Planten cara

Barbee de tres ha donat el primer avantatge a l’Araski (3-2), que ha anat a remolc de l’Avenida amb Sílvia Domínguez anotant els 7 primers punts castellans, triple inclòs. Quevedo en el segon triple rosa ha ajustat el marcador (12-13) al final del primer quart, que les basques acabarien per davant amb el joc entre pivots: 14-13 Seda a mans de Carrera.

Miguel Ángel Ortega ha fet pujar el llistó al segon quart i, fins a 4:50 per la mitja part, Araski no ha encistellat en joc amb el triple d’Asurmendi (18-23) i l’Avenida ha pogut lligar un 0-8 liderat per Samuelson i tancat per Loyd, en la seva línia (1/3 de dos i 0/2 triples al descans). Carrera de 6,75 m ha tornat a donar la raó al conjunt de Made Urieta (23-25), que refugiat en una 2-3 ha arribat al descans 23-26 amb només dues cistelles en joc al segon

Laura Quevedo de tres (27-32) ha encistellat la primera de l’Araski, després que Avenida tornés del vestidor amb un 1-6 de parcial (24-32 10è punt de Hayes). El segon triple de Carrera (32-36), l’acció d’Asurmendi al tall (34-36) i la pivot (1,88 m 18 anys) que té signats 5 anys amb el València de 4,60 m han igualat el partit a 2:30 (temps mort d’Ortega) i només el 2+1 de Gil ha permès les locals tancar del tercer quart amb més d’una possessió de marge (37-41).

Hayes, de 6,75 m a 7:01, completava el 0-8 de parcial amb què l’Avenida ha posat el peu al coll de l’Araski (37-49). Urieta ha demanat temps mort i se l’ha jugat amb quatre petites. Seda, que ha deixat el seu lloc a Carrera, de tir lliure, ha fet els primers punts roses al darrer quart a 5:42 (39-49).

Hayes, a menys de tres minuts, ha fet el seu segon triple per establir una màxima de 15 (41-56) i permetre l’afició blava celebrar l’accés a la final de demà.