Més bàsquet

Les principals lligues europees volen acabar

Bàsquet. L’ACB, igual que l’LNB francesa, la BSL turca i la Bundesliga, vol veure com evoluciona la Covid-19 per finalitzar o no. El ‘pallacanestro’ italià ja ha finalitzat

Les principals lligues europees es resisteixen a abaixar la persiana. Hi tenen molts diners en joc, i és per això que a hores d’ara continuen confiant a reprendre-les, tot i que és força improbable que es pugui fer, perquè la situació no té solució ràpida i perquè ja han marxat molts nord-americans. A la Xina, allà on va començar tot, hi ha data de retorn l’1 de maig, però demà hi ha reunió per decidir el futur. A la Bundesliga alemanya es decidirà el 30 d’abril, a França han de prendre una decisió i l’única lliga gran que ha donat per finalitzat el campionat és la VTB, en què hi ha equips russos com ara el CSKA, el Khimki i el Zenit que han suspès la competició. El CSKA va ser l’últim equip a entrenar-se. L’última competició a deixar de jugar-se va ser la turca, que va arribar a jugar partits a porta tancada. La lliga que podria decidir aviat el campió és l’ABA (lliga adriàtica), en què el Partizan era el líder, amb 17-4, davant el Buducnost (15-6). L’únic lloc del món on es juga la lliga és Taiwan, però és una lliga de només sis equips.

El país amb més defuncions a Europa, que és Itàlia, va tancar ahir totes les competicions però no va dir-ne el desenllaç ni pel que fa al campió ni als ascensos. L’Armani Milà, quart darrere el Virtus Bolonya, el Sàsser i el Brescia, queda pendent de l’Eurolliga, i el Venècia i el Virtus, de l’Eurocopa.

CAMPIONS O NO

Moltes lligues han optat per fer campió l’equip que anava líder de la lliga regular
ACB, França, Israel, Alemanya, Turquia i Xina
Pendents de decidir el futur
Itàlia
Finalitzat però sense definir
Grècia
Finalitzat sense campió
Argentina
Ajornat fins a l’1 de maig
Austràlia
Campió Perth Wildcats
VTB
Finalitzada sense campió
Lliga adriàtica
Faltava una jornada per acaba
Japó
Finalitzat sense campió
Polònia
Campió Zielona Góra. No descensos
Ucraïna
Campió Dniprò
Bèlgica
Campió Ostende
Croàcia
Sense campió. Ni ascens ni descens
Lituània
Campió Zalgiris
Irlanda
Campió Belfast
República Txeca
Encara no han decidit campió
Bòsnia
Campió Igokea
Suècia
Campió Borlas
Islàndia
No campió. Puja Fjölnir/baixa Höttur
Hongria
Sense campió. Ni ascens ni descens

La Champions League farà final a vuit al setembre

Una de les decisions més ràpides en competicions europees la va prendre la FIBA. La seva competició de la Champions League, en què ha estat jugant el Baxi Manresa, va quedar suspesa i la decisió va ser que es jugaria a l’inici de la temporada vinent amb una plantilla diferent de la d’aquest curs. A més, també va canviar el format i, en lloc de fer una final a quatre com han fet fins ara, faran una final a vuit amb una sola seu, el mateix format que la copa del Rei. Inicialment, el Hapoel Jerusalem ha proposat que es faci a la seva pista, a Israel. Les dates seran del 30 de setembre al 4 d’octubre i servirà pràcticament com a pretemporada. Encara queden dues eliminatòries per decidir-se de vuitens: Dijon-Nijni Nóvgorod i Tenerife-Ostende.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)