FEB

Bàsquet

Compromís infinit

Marc Gasol insisteix a retirar-se al club que presideix sense mirar en quina categoria sigui

L’equip pujarà aquest mes si no es torna a jugar

“Estem molt contents amb l’equip, ha funcionat, representa molt bé el club i la ciutat, els seus valors”

El segon directe de Marc Gasol a Instagram, al perfil del Bàsquet Girona, i aquest cop sense previ anunci, deixa el mateix missatge de compromís del pivot dels Raptors amb el club que presideix i la ciutat en què va créixer com a jugador. “Em plantejo retirar-me al Girona estigui en la categoria que estigui. El club i la ciutat és molt més; m’hi vull retirar sense mirar on estigui l’equip”, diu.

L’endemà que es fes oficial que l’equip pujarà a la LEB Or sense jugar si abans del 25 de maig no es pot anunciar una fase d’ascens –seria abans del 30 de juny i amb un sol partit per al Girona–, el president del club desitja assolir la nova categoria a la pista. “Si pugem a LEB Or haurem de fer alguna cosa. Una rua virtual? Tant de bo, seria un motiu de celebració sobretot si podem tornar a jugar”, respon qüestionat sobre l’hipotètic ascens. “Estem molt contents amb l’equip, com ha funcionat dins i fora la pista. Representen molt bé el club i la ciutat, els seus valors” és la valoració que fa el president del seu primer equip, del qual destaca també la trajectòria esportiva tot i l’ensopegada en la copa. Marc Gasol es queda amb els moments viscuts a Fontajau i Palau. “Se’m va posar la pell de gallina veient-los”, assegura, destacant per sobre de la resta el duel contra el Barça B a Palau, just abans de Nadal (74-70).

“Que el nen no hagués de marxar de Girona per continuar jugant. Ens posem al servei dels jugadors” és una de les motivacions que va dur-lo a formar el club, en el qual espera augmentar el nombre d’equips les dues o tres properes temporades. El pivot dels Raptors puntualitza que no intervé en la presa de decisions esportives –el Girona té lligat Jordi Plà Comas per a la direcció esportiva, a falta de fer-lo oficial quan s’aixequi l’estat d’alarma, segons el mateix club– i que compta amb una junta que gestiona el dia a dia del club: “Tenim una directiva amb molta gent involucrada, empresaris gironins... No em sento sol en absolut.

“Volem créixer després d’estabilitzar el club i és un bon moment per començar a fer-ho. Queda molta feina”, respon sobre el futur immediat de l’entitat, que pateix l’endèmica falta d’instal·lacions esportives a la ciutat. Del seu pas per Girona com a jugador en recorda el títol europeu, amb la final de la copa FIBA com a punt àlgid a Fontajau: “Va ser màgic per a tothom.”

Fraternal
“M’agradaven els pivots clàssics quan vaig arribar a l’NBA. Era un dels meus objectius quan vaig sortir de Girona, enfrontar-me a Shaquille O’Neal, Yao Ming, Duncan... Segurament el més difícil de defensar era en Pau, quan estava als Lakers”, diu sobre les figures a qui s’ha enfrontat als EUA. El seu millor record té el seu germà Pau com a protagonista: “Em sento molt afortunat, i potser un dels moments més especials va ser jugar contra en Pau a l’All Star.”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)