FEB

Roberto Íñiguez serà el relleu d’Ortega a l’Avenida

Bàsquet. L’entrenador que va fer campió l’Uni el 2015 tornarà a la Lliga Femenina com a tècnic del gran rival de l’equip gironí

Era un secret de domini públic a la Lliga Femenina que el barceloní Miguel Ángel Ortega, exentrenador de l’Uni Girona, no continuaria al capdavant del Perfumerías Avenida, equip amb el qual ha conquerit la copa aquesta temporada. El seu substitut també estava cantat i serà l’alabès Roberto Íñiguez, entrenador que va aixecar la lliga amb l’Uni la temporada 2014/15. Ho confirma, a falta de l’anunci oficial, La Gaceta de Salamanca. Ortega, que també va entrenar el Cadí abans d’aterrar a Girona, ha dirigit en dues etapes el Perfumerías Avenida. Es va acomiadar del club per primer cop la temporada 2017/18 després d’encadenar set títols FEB. Uns mesos després va ser cridat un altre cop, però la temporada passada va acabar fracassant en la final de la lliga contra l’Spar Citylift d’Èric Surís.

El currículum d’Íñiguez a la Lliga Femenina és implacable. Va conquerir la lliga amb el Ros Casares sense perdre cap partit i després va fer el mateix amb l’Uni, tot i que va agafar l’equip en la segona part de la temporada després de l’adeu inesperat de Ramon Jordana. Amb el Ros Casares també va guanyar l’Eurolliga i la seva experiència internacional inclou alguns dels millors equips del continent: Fenerbahçe, Nadezhda, Sopron i Dinamo Kursk, equip que va deixar a principis de temporada per “discrepàncies” amb la junta.

Patrocini

El pont Girona-Salamanca

El Perfumerías Avenida, l’equip econòmicament més poderós de la Lliga Femenina des de la desaparició del Ros Casares, ha trobat a Fontajau un filó on reforçar-se, sigui directament o esperant el moment més escaient. Ortega va ser acomiadat a Girona la temporada 2015/16 i l’equip de Salamanca el va fitxar unes setmanes després. No és l’únic cas. Jugadores que van destacar a l’Uni, com ara Angelica Robinson (2011/12), Vanessa Blé (2013/14), Vanessa Gidden (2014/15), Tijana Givens (2015/16) o el cas més conegut, el de Marta Xargay, van acabar fent per via directa o amb algun club entremig el salt a Salamanca, com ara farà Íñiguez. L’Uni també ha pescat a Salamanca: Leo Rodríguez i Adaora Elonu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)