FEB

El Femení Sant Adrià torna a l’elit

Bàsquet. Lliga Femenina. Les adrianenques tornen a la màxima competició espanyola un any després de perdre la plaça, mentre el Bàsquet Girona de Marc Gasol continua escalant i ja és al segon graó en assolir l’ascens a la LEB Or

La Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) va confirmar ahir oficialment, després d’una reunió telemàtica, que l’Snatt’s Femení Sant Adrià torna a l’elit en la Lliga Femenina 1 i que el Bàsquet Girona jugarà la temporada que ve a la LEB Or. Les adrianenques, que havien baixat la temporada passada, tornen a la màxima categoria del bàsquet espanyol després que la FEB decidís cancel·lar la fase d’ascens. L’Snatt’s va acabar líder del grup B amb un balanç de 17 victòries i 4 derrotes en el moment d’aturar-se la lliga en la jornada 21, amb els mateixos triomfs que l’Ardoi (17-4) però amb un millor average. L’altre equip que pujarà serà el Movistar Estudiantes, que era el líder intractable del grup A (21-1) davant del Ferrol (16-5). El Bàsquet Girona tampoc podrà jugar el play-off d’ascens que s’havia improvisat fa unes setmanes, i els tres equips que obtenen l’ascens de categoria són el Múrcia –que ja el tenia garantit com a primer classificat–, el Girona i el Tizona de Burgos, que són els que lideraven la classificació quan es va aturar tot.

La comissió delegada determina la impossibilitat de celebrar cap de les fases d’ascens que havia previst, ja que no es garanteix “ni el principi d’igualtat ni l’aplicació de les mesures sanitàries” exigides per l’actual estat d’alarma. Els clubs, per raons econòmiques, ja havien expressat la voluntat d’acabar la competició fa unes setmanes, però la FEB va decidir esperar per fer-ho oficial ahir, que era quan hi havia prevista la reunió de la comissió delegada, que també va aprovar l’ascens a l’ACB del modest Valladolid i el Gipuzkoa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)