FEB

ARI PUJOL

ESCORTA DEL SEDIS CADÍ

“La filosofia del Sedis i l’estil de joc m’afavoreixen”

Ari Pujol es converteix en el referent del Sedis Cadí, consolidada a la Seu d’Urgell, on està demostrant que no té sostre en el seu joc

Ari Pujol (19/3/1995, Mataró) ha trobat a la Seu d’Urgell l’estabilitat en tots els àmbits de la vida per fer un salt més en la seva carrera. La mataronina, que va arribar a l’Alt Urgell procedent de la Universitat de Florida del Sud, s’ha convertit en un dels puntals de Bernat Canut i les xifres parlen per si soles en les deu primeres jornades: 10,5 punts, 12,3 de valoració en 24,22 minuts de joc. A Ari Pujol la pandèmia no li ha frenat el seu nou salt cap a l’èxit.

Felicitats per la seva temporada en un curs incert. Com veu de moment la lliga?
No tenia gaires expectatives del que podia passar però de moment anem jugant i l’únic partit que vam ajornar el vam disputar entre setmana ràpid. Crec que està millor del que podia haver estat quan a l’estiu el país estava com estava.
Què hi ha trobat al Sedis per haver encaixat tan bé?
El curs passat ja crec que vaig fer un salt important. En Bernat [Canut] m’està donant confiança, busca situacions bones per a mi i tinc màxima confiança. L’estil de joc de l’equip m’afavoreix i crec que la filosofia del club és excel·lent, amb jugadores nacionals identificades amb el projecte i referents com la Geo Bahí i un estil de joc ràpid. A la Seu estic com a casa.
Quin és el sostre del Sedis?
Sempre hem de tocar de peus a terra perquè, tot i que hem fet grans temporades, no podem perdre de vista la realitat del que som i el nostre objectiu és la permanència. Això sí, no renunciarem a res i som ambicioses.
I en Europa hi pensen?
El cert és que estem pendents del dia a dia. S’ha parlat de fer-ho en un format de bombolla però ens agradaria que fos un premi per als nostres aficionats i per a tota la comarca. Veurem com es juga, però jugar a Europa és un premi que ens vam guanyar i volem jugar.
Fa uns dies va marxar la Danni Williams però va reaparèixer Yurena Díaz. Creu que els fa falta un reforç o poden fer un pas més la resta?
Amb el retorn de la Yurena Díaz crec que amb l’equip que tenim ho podem tirar endavant. És cert que en algun partit hem trobat a faltar anotació en els últims minuts però estem fent un pas endavant totes. Si es fitxés i s’adaptés seria molt positiu per a nosaltres però crec que l’equip que tenim pot fer-ho bé.
Si una de les joves que pugen li demana consell sobre si és bona opció anar als Estats Units a alguna universitat, que li aconsellaria?
Has de tenir molt clar què és el que busques. Si vols una experiència, si vols pels estudis, per l’anglès o pel bàsquet. A mi em va costar els primers dos anys perquè no dominava l’idioma i vaig tenir dues lesions petites. M’agrada la filosofia d’allà perquè els dos primers anys t’has de guanyar els minuts.
Aquests dies hi ha concentració de la selecció espanyola amb 19 jugadores. S’hi veu properament, entre les escollides?
Ara mateix no hi penso. Evidentment que em faria il·lusió i quan veus les jugadores que hi ha és com un somni. Però el que he de fer jo és treballar fort per ajudar el Sedis i si això em porta a jugar algun dia a la selecció voldrà dir que he fet bé la meva feina amb el club.
Vostè té ADN de Mataró i el seu exclub està de nou en creixement. El segueix o hi manté relació encara?
Sí, sí, mantinc molta relació amb la Unió Esportiva Mataró. Conec molt l’Albert Illa, que em va entrenar, algunes júniors que pugen perquè la meva cosina, la Mar Lluch, hi juga. Em fa molta il·lusió que s’hagi fet un pas més amb la fusió amb el Femení Maresme per tornar Mataró allà on ha d’estar. A la meva generació vaig coincidir amb jugadores com Laia Flores, Cristina Conejos, Cris Pujol o Mariona Teixidó. Vam guanyar cinc campionats de Catalunya.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)