Eurolliga

Alfred Julbe

Entrenador de l’Spar Girona

“Els tres partits són igual d’importants”

Bàsquet. Eurolliga. Alfred Julbe demana a les seves jugadores concentració màxima des del primer dia i no pensar només en l’Schio

L’entrenador de l’Spar Girona, Alfred Julbe, adverteix que és perillós que l’equip focalitzi la mirada només en el duel que s’entreveu com a decisiu divendres contra l’Schio (20.00 h). “Serà un problema si considerem que és en l’últim partit quan ens ho juguem tot.” “Els tres partits –hi afegeix– són igual d’importants i necessitem estar concentrats des del primer moment, com ho vam fer a casa.” El tècnic recorda les dificultats que van tenir per tombar el Riga a Fontajau. “Després això va quedar enterrat perquè vam guanyar i tots estàvem molt contents.”

L’exemple de Fontajau

Julbe també admet que afrontar els duels contra el Iekaterinburg i l’Schio a Fontajau sense Eldebrink, que es va lesionar contra les letones, va ser complex: “Ho vam superar amb l’aportació de moltes jugadores i contra l’Schio, per exemple, vam acabar guanyant amb molta diferència de tirs lliures en contra.” Julbe ha estudiat les rivals, no només en l’aspecte individual sinó també en el col·lectiu, però prefereix parlar de les seves pròpies jugadores: “Cada peça és molt important, un dia hi haurà més pilotes interiors i un altre més triples. Hem d’enterrar qualsevol egoisme i apostar per l’altruisme, i més amb la quantitat d’hores que hem compartit plegats.” “Si un dia amenacem des de fora, les jugadores interiors se’n beneficiaran i també les que penetren millor de l’equip, i si és a l’inrevés també”, hi afegeix.

També va parlar de la bombolla italiana a la pista de l’Schio la pivot txeca Julia Reisingerová, que debuta a l’Eurolliga després del pas pel València la temporada passada, fet que li va impedir afrontar la màxima competició europea després del títol de lliga del 2019 amb l’equip gironí. “Tenim clar com a equip que hem de pensar primer en el partit contra el Riga i després ja pensarem en els altres dos.” Admet que la competició europea comporta un “canvi de xip” en l’equip abans d’afrontar el decisiu duel a la Lliga Femenina contra el València. “L’Eurolliga és una cosa completament diferent i per això en tenim moltes ganes. Són partits durs i volem donar el màxim de nosaltres mateixes.”

Reisingerová serà una de les jugadores que hauran de defensar divendres la francesa Sandrine Gruda, que a Fontajau va fer un partit dels que fan època (28 punts i 11 rebots), imparable.

L’Eurolliga ens obliga a fer un canvi de xip, són partits durs però en tenim ganes
Julia Reisingerová
jugadora de l’spar Girona
Hem d’afrontar els partits enterrant qualsevol egoisme i apostant per l’altruisme
Alfred Julbe
entrenador de l’spar girona
“Serà un problema si considerem que és en l’últim partit quan ens ho juguem tot necessitem estar concentrats des del primer dia”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)