Eurolliga

El dia de la bèstia

Bàsquet. L’Spar Girona afronta el duel contra el totpoderós Iekaterinburg, que ja es va exhibir a Fontajau (67-94), conscient que el partit definitiu serà el de divendres contra l’Schio

Un primer quart devastador (10-22) va ser la carta de presentació dimarts del Iekaterinburg en la bombolla de Schio de l’Eurolliga, l’equip local. Les russes, després, van contemporitzar i aplicar la seva manifesta superioritat deixant les italianes amb respiració assistida fins que en el tercer quart van abaixar les pulsacions. Ara bé, el resum és clar: són letals des de fora (9 de 18 triples) i insuperables a sota (39 a 28 rebots). Les jugadores de l’Uni, amb tot, ja saben perfectament què tenen al davant aquesta tarda (17 h, Esport3).

A Fontajau van deixar el seu segell (67-94) tot i l’absència de Griner, fet que va donar més protagonisme a una imperial Jones, una center que no només va agafar 13 rebots sinó que va clavar 5 de 7 triples. Va aprofitar de sobres l’absència de la seva compatriota per fer-se valer com una de les millors interiors que juguen a Europa. Tot i això, només va jugar 18 minuts contra l’Schio pel nou repartiment de minuts amb Griner i pel gran moment de forma de Stewart.

La constel·lació russa inclou en la línia exterior Torrents (10 assistències dilluns) i la parella de Chicago Quigley i Vandersloot.

La gestió

L’entrenador gironí, Alfred Julbe, adverteix de la complexitat que suposa preparar i jugar un partit com aquest: “Les meves jugadores tenen el seu orgull i volen anar sempre a totes, però també hem de ser conscients que 24 hores després tindrem un dels partits més importants de la història recent de l’Uni.” Julbe es refereix, és clar, al partit de divendres contra l’Schio, que definirà quin dels dos equips avança als quarts de final de l’Eurolliga, una fita mai assolida pel club.

L’entrenador no amaga que és enemic de les declaracions dels entrenadors abans dels partits.. “M’agrada més sortir després per donar la cara, explicar com he vist un partit i assumir responsabilitats si cal.” Més enllà d’això, manté el discurs d’anteriors ocasions: “Hem de partir de la idea que els partits sempre seran complicats sigui quin sigui el rival. Els entrenadors hem de prevenir de les màximes capacitats del rival.” Avui, tothom està previngut: “La gent que té interès en la competició ja coneix aquest grup de jugadores, però aquest partit té una complicació afegida que ja coneixem, perquè potser aquesta vegada no ens podem permetre donar el màxim. Ens hi juguem massa divendres.” Després del partit de l’Uni l’Schio jugarà contra el Riga (20 h), l’últim equip que va derrotar el Iekaterinburg (89-81) el 2019.

Hem de partir de la idea que els partits sempre seran complicats sigui quin sigui el rival