LEB Or

Retorn a la fragilitat

Bàsquet. El Girona perd a Alacant després de tres victòries seguides en un duel en què el 5 local Zohore aconsegueix treure del partit Rozitis

Alacant 74 Girona 62

ALACANT:Pitts (13), Ortega (5), Zohore (17), Urtasun (2), Bilbao (2), Galán (13) –cinc inicial–, Arcos, Llompart (4), Gjuroski (5), Martínez (15) i Huertas. 19/36 tirs de 2. 8/24 triples (3 Pitts, 3 Martínez, 1 Ortega, 1 Gjuroski). 12/16 tirs lliures. 31 rebots (6 Zohore), 18 assistències (5 Pitts). 84 valoració (26 Zohore).GIRONA:Sàbat (8), Jónsson (5), Cosialls (5), Logan (8), Rozitis (5) –cinc inicial–, Busquets (8), Moncanut (1), Faye (12), Schaftenaar (4) i Sevillano (6). 13/36 de 2. 9/24 triples (2 Sàbat, 2 Sevillano, 2 Logan, 1 Jónsson, 1 Cosialls, 1 Faye). 9/19 tirs lliures.PARCIALS:20-20, 24-19, 16-12 i 14-11.

11 1 10 808 912

El Girona no va poder mantenir la bona ratxa a la LEB Or en el partit ajornat a la pista de l’Alacant, un rival amb urgències ja que havia encadenat tres derrotes. L’equip, és sabut, ha tingut baixes en el joc exterior i no va poder debutar l’argentí Pedro Barral, substitut natural de Dani Garcia. Ara bé, el problema de Carles Marco està cada vegada menys localitzat en el joc exterior –fins i tot ahir va defensar amb encert una de les grans figures de la lliga, Justin Pitts– i se centra en la pintura, on els grans pivots desequilibren a favor o en contra. Rozitis, i no és el primer cop, va tenir en aquest sentit un altre dia per oblidar. Els seus companys el van buscar però el gegant danès Zohore se’l va cruspir en atac i en defensa. Per acabar-ho d’adobar, les faltes que va poder treure es van saldar amb un 3 de 8 des del tir lliure. Faye, exigit gairebé ja com a pivot titular, va respondre (12 punts i 7 rebots), però no és un jugador encara amb l’experiència per ser dominant.

Malgrat tot, l’equip es va fer valer en el primer quart gràcies a l’encert des de la línia de tres, però amb el 7-15 va veure com en pocs segons els locals clavaven tres triples (2 del temut Pitts, 27 punts a Fontajau) que van capgirar la situació. El segon quart va ser el momentum de Zohore, que va passar per sobre de Rozitis. Marco, lògicament, va posar a la pista un altre cop Faye, que amb un triple va tornar a posar l’equip al davant (35-37). Els minuts finals, però, van ser una combinació d’errors dels gironins, sobretot des del tir lliure amb una jugada també clau, triple en el darrer segon del macedoni Gjuroski (44-39).

Apareix Edu Martínez

En el tercer quart l’equip va mirar de sobreviure en accions individuals, com ara bons triples de Logan i Sàbat, però l’agressivitat defensiva va propiciar que els locals arribessin a les quatre faltes ben aviat. Això, més l’aparició a la pista d’Edu Martínez, brillant en atac, va trencar el partit. L’aler local va clavar tres triples en poc temps i la diferència es va disparar als 13 punts en el darrer quart (66-53), en uns minuts en què els gironins les veien quadrades. Fins i tot amb el partit perdut Marco va demanar un temps mort per evitar que els jugadors s’esborressin del partit. L’equip va acabar el partit amb tres petits, Jónsson, Sàbat i Moncanut, que va anotar des del tir lliure el seu primer punt en la lliga.

No hem estat nosaltres i hem fallat en les coses bàsiques, com ara protegir la pintura