Eurolliga

S’hi posen tard i malament

Bàsquet. El Barça, sense encert, va a remolc tot el partit, remunta en el darrer quart amb un 0-14 però es desfà en els minuts finals contra un líder que demostra la seva solidesa

Armani Milà 75 Barça 70

ARMANI MILÀ:Melli (5), Hall (16), Shields (11), Hines (5), Datome (17) –cinc inicial–, Grant, Rodríguez (6), Tarczewski (2), Ricci, Mitoglou (11) i Daniels (2). 15/37 de 2. 10/26 triples (4 Hall, 2 Datome, 1 Hines, 1 Shields, 1 Mitoglou, 1 Melli). 15/18 tirs lliures. 36 rebots (8 Melli). 16 assistències (6 Shields). 86 de valoració (16 Datome).BARÇA:Sanli (4), Hayes (10), Higgins (5), Mirotic (10), Calathes (9) –cinc inicial–, Davies (12), Martínez, Smits (2), Oriola (4), Laprovittola, Kuric (9) i Jokubaitis. 26/48 de 2. 3/16 triples (1 Hayes, 1 Mirotic, 1 Calathes). 9/16 tirs lliures. 40 rebots (7 Calathes). 13 assistències (5 Calathes). 67 de valoració (14 Davies i 14 Calathes).PARCIALS:28-21, 14-13, 19-15 i 14-21.PÚBLIC:7.500.

18 equips

amb propera

El Barça va encadenar la segona derrota en l’Eurolliga a la pista del líder, l’Armani Milà (75-70), en un partit en què va poder remuntar 12 punts en el darrer quart amb un 0-14 però en què va acabar pagant el seu desencert flagrant en el triple (3 de 16) i també en els tirs lliures (9 de 16), sobretot en els moments clau, en plena remuntada. Només Davies (12 punts), en uns grans minuts en el darrer quart, va complir.

El recital ofensiu de l’Armani dels primers minuts no va tenir resposta adequada dels blaugrana. Els italians, liderats per Shields i Hall, van trobar triples alliberats (4 de 6) i van dominar el rebot en els dos cèrcols (10 a 6). Calathes, sense ritme, no va poder fer córrer els seus companys i l’equip es va estavellar en el joc estàtic contra un rival que també va mostrar la seva fortalesa defensiva. El segon triple de l’esquerrà Hall va disparar la primera alarma (22-13), però l’entrada de Kuric (6 punts en un tres i no res) va donar aire a l’equip.

En el segon quart el Barça va tallar la via d’aigua en defensa –només una cistella en cinc minuts– i va igualar la lluita pel rebot però en atac es va anar apagant a mesura que va veure que els triples no entraven –set llançaments seguits fallats, la majoria en bona posició. Només algunes accions individuals de Jokubaitis i la grapa de Higgins van impedir que l’Armani, que va arribar a tenir 10 punts després del tercer triple de Hall, anés al descans amb un marge molt més ampli (42-34). En qualsevol cas, el nivell de l’equip, sense ritme tot i les rotacions, va deixar molt a desitjar. No van aparèixer ni els actors principals ni els secundaris.

La bona notícia, l’única, era que no calia escalar el K2 per remuntar el partit, però malgrat un bon inici de Mirotic (45-39) els locals ràpidament van tancar la seva cistella provocant un cop més el col·lapse de l’atac blaugrana, que va continuar fallant triples (1 de 10 al final de quart). Per adobar-ho, Sergio Rodríguez va provocar moments de desconcert en la defensa de Saras i després d’un triple de Datome l’afició italiana va embogir (59-47).

El Barça va ressuscitar en el darrer quart per mitjà de Davies, imparable i espectacular, que va liderar un 0-14 en cinc minuts que va girar el partit com un mitjó (61-63). Messina va posar tot l’arsenal al parquet i Shields i Melli, amb dos triples des de la cantonada, i Rodríguez, en una acció individual, van acabar sentenciant (73-67).

No ens enganyem, no hem tingut possibilitats de guanyar el partit, ens ha faltat mentalitat