Europeu

Rudy exerceix de capità general i Espanya ja és a semifinals (100-90)

El mallorquí ha anotat dos triples i ha robat una pilota clau quan el partit estava més igualat

La selecció espanyola ha trobat en el seu gran capità Rudy Fernández el líder que ha desencallat un final igualat després que Espanya hagués remuntat 15 punts. Espanya es classifica per a la semifinal on jugarà contra el guanyador de l’Alemanya-Grècia (100-90).

El primer temps ha estat d’un encert espectacular de Finlàndia que liderats per Markkanen, qui Parra ha frenat sortint de titular, ha arribat a agafar 15 punts de diferència (22-37). Espanya s’ha situat en zona per fer un 7-0 (29-37) però l’encert exterior finlandès ha retornat la renda (33-48). Abans del descans, gràcies als germans Hernangómez, han aconseguit entrar dins el matx (43-52) en la primera vegada que la selecció d’Scariolo anotava més de 50 punts a la primera part en un Europeu durant el segle XXI.

La sortida del tercer quart ha estat explosiu i els d’Scariolo han fet el més difícil que era tornar dins el matx després d’una cistella de Brown (51-53) forçant el temps mort rival. Willy Hernangómez, imparable (23 punts amb 9/11 tirs de dos), ha empatat el matx a 6 minuts per acabar el tercer quart (57-57). Joel Parra, amb un triple, ha certificat la remuntada (60-57). La dinàmica ha canviat absolutament i dos triples seguits de Rudy i Brizuela i la gran defensa d’Alberto Díaz ha donat la màxima del matx (73-65). S’ha entrat en una fase d’igualtat (84-82) i a tres minuts pel final Rudy ha robat una pilota i al contracop Brizuela ha clavat el triple (87-82). Rudy ha continuat exercint de líder i ha anotat un altre triple que ha sentenciat (90-82).