NBA

Per sempre al costat de Kobe

NBA. Els Lakers retiren el 16 de Pau Gasol, un desig que Bryant havia formulat abans de morir, en un homenatge ‘made in USA’ en què no hi falta cap detall, emotiu i amb un parlament emocionant

Costa molt que un somni es faci realitat, però el de Pau Gasol ha superat tot el que un pugui haver pensat abans. El català ja té la samarreta penjada entre mites d’un club de llegenda com són els Lakers, equip en què va jugar des del 2008 fins al 2014. Amb 18.997 espectadors, tots amb la samarreta de regal de Pau Gasol, ningú dubta que aviat formarà part del Hall of Fame. On hi ha les llegendes com Will Chamberlain (13), Elgin Baylor (22), Gail Goodrich (25), Màgic Johnson (32), Karem Abdul-Jabbar (33), Shaquille O’Neal (34), James Worthy (42), Jerry West (44), Jamal Wilkes (52), George Mikan (99) i Kobe (8 i 24).

Ahir Pau Gasol, sis vegades All-Star, va entrar a formar part dels déus de l’Olimp dels Lakers. Amb la seva samarreta amb el dorsal 16 penjada al més amunt de l’Staples Center –actual Cripto.com Arena– i un discurs en què la figura de Kobe Bryant va ser molt present. Un acte made in USA en què no hi va faltar la seva família, amb Marc Gasol, Vanessa –dona de Kobe– i una llarga llista de gent que l’ha acompanyat en aquesta aventura del món del bàsquet, com ara Navarro i amics dels júniors d’or com Raül López, José Calderón o Felipe Reyes, i de fora del bàsquet, com els Estopa. Tot i ser un discurs íntegrament en anglès que va durar 5:29 minuts, en què Pau, com va fer quan es va retirar en l’acte al Liceu, el català ho va tocar tot sense fer referència, però, als seus orígens ni al Barça. Pau es va dirigir als seus pares en català amb un “Us estimo, de tot cor” i també en castellà als seguidors hispans. D’altra banda, ahir a Sant Boi, on va fer els seus primers bots, van penjar un mural al pavelló de record.

Quan l’1 de febrer del 2008 Pau Gasol va aterrar als Lakers ningú s’imaginava el que arribaria a passar. Va aterrar en una operació surrealista amb Kwame Brown, Crittenton, McKie, primera ronda del 2008, primera ronda de 2010 i curiosament els drets de Marc Gasol. Precisament Marc Gasol també veurà retirat el seu dorsal 33, com ja van anunciar els Grizzlies, però encara sense data, i seran la primera parella de germans de la història a qui se’ls retira la samarreta a l’NBA. Per cert, a banda de l’homenatge hi havia un partit entre dos exequips de Pau Gasol, i els Lakers, sense LeBron, van guanyar als Grizzlies (112-103) amb 30 punts i 22 rebots d’Anthony Davis.

LES XIFRES

522
partits
va jugar Pau Gasol defensant la samarreta dels Lakers: 429 de lliga regular i 93 de ‘play-off’.
20.894
punts
anotats a l’NBA; amb la samarreta dels Lakers, 7.610.
17,7 i 9,9
punts i rebots
de mitjana amb els Lakers, vorejant el triple doble.
2
anells
de campió que portava posats en la cerimònia.
64,8%
de victòries
en la seva etapa a Los Angeles (278-151), millor percentatge que Kobe o LeBron.
5
equips
en què ha jugat a l’NBA. A banda dels Lakers, també ho ha fet en els Grizzlies, els Bulls, els Spurs i els Bucks.
18.997
espectadors
hi va haver a l’Staples Center –actual Cripto.com Arena– per veure la cerimònia.

LES REACCIONS

Ni en un milió d’anys hauria pensat fer possible un somni així; com deia Mamba, sigueu el millor que pugueu
Pau Gasol
He vist un Pau que feia temps que no veia abans de tot. Ha estat històric, s’ho ha passat bé en aquest acte emocionant
Juan Carlos Navarro
Ha estat un honor ser amb el Pau, que ja és un Laker amb samarreta retirada, i al costat de l’etern 24
Kareem Abdul-Jabbar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)